Görüş Bildir
Haberler
Ukrayna'da Tek Taraflı Ateşkes

Ukrayna'da Tek Taraflı Ateşkes

Ukrayna Cumhurbaşkanı Petro Poroşenko, 27 Haziran'a kadar tek taraflı ateşkes ilan ettiklerini açıkladı. Kararla ülkenin doğusundaki Rusya yanlısı ayrılıkçıların silah bırakması hedefleniyor.

Poroşenko, tek taraflı ateşkes kararının, AGİT (Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı) gözlemcileriyle görüşülerek alındığını vurguladı.

Ateşkesin Rusya yanlısı ayrılıkçı milislere silahlarını bırakması için süre tanımak amacıyla alındığını belirten Poroşenko, bu süre içinde Ukrayna güvenlik güçlerine ve sivil halka ateş açılması halinde buna karşılık verileceğini ifade etti.

Donetsk’teki silahlı gruplar da ateşkesin yürürlüğe girdiğini doğruladı. Ukrayna’dan ayrılarak ‘Donetsk Halk Cumhuriyeti’ni kurduklarını açıklayan ayrılıkçı gruplar, güvenlik güçlerinin gece saatlerinden itibaren ateş etmediğini belirtti.

Diğer yandan Moskova Ukrayna’yı provokasyonla suçluyor. Rusya Dışişleri Bakanlığı, Novoşahtinsk sınır karakolunun gece saatlerinde Ukrayna tarafından top ateşine maruz kaldığını ve burada bir Rus sınır muhafızının yaralandığını bildirdi.

Deniz Berktay | Al Jazeera

Kaynak: http://aljazeera.com.tr/al-jazeera-oz...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0