Türkiye Otizmi Ne Kadar Biliyor? Günümüzde Her 59 Çocuktan 1'i Otizm Riski ile Doğuyor!
Türkiye Otizmi Ne Kadar Biliyor? Günümüzde Her 59 Çocuktan 1'i Otizm Riski ile Doğuyor!
Tohum Otizm Vakfı, GfK Türkiye’nin destekleri ile 2015 yılında ilkini gerçekleştirdiği “Türkiye’deki Bireylerin Otizm Algısı ve Bilgi Düzeyi” araştırmasını 2017’de yeniledi. Türkiye Araştırmacılar Derneği tarafından Altın Baykuş ödülüne layık görülen araştırma kapsamında 7 coğrafi bölgede, 15 ilde 1.235 kişi ile yüz yüze görüşüldü. İlk araştırmada katılımcıların %29’u otizmi duyduğunu belirtirken, ikinci araştırmada bu oran %58’e yükseldi. Ancak otizmi duyduğunu belirtenlerin %82’si otizmin belirtilerini bilmiyor.
“Türkiye’deki Bireylerin Otizm Algısı ve Bilgi Düzeyi Araştırması”nın çok değerli bir veri kaynağı olduğunun altını çizen Tohum Otizm Vakfı Genel Müdürü Betül Selcen Özer, “Otizmin görülme sıklığı günümüzde çok büyük bir hızla artıyor. 1985 yılında her 2.500 çocuktan birine konan otizm tanısı, günümüzde doğan her 59 çocuktan 1’i için konulmakta.
İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam
Peki, OTİZM nedir? Nasıl fark edilir?
Otizmin belirtileri nelerdir?
Otizmin tedavisi nedir?
Günümüzde her 20 dakikada 1 çocuk otizm tanısı alıyor; Türkiye’de her 10 kişiden 8’i otizmin belirtilerini bilmiyor.
Otizmin farkındalık rengi mavi. Siz de 2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü'nde mavi giyip, mavi kurdele takıp, mavi bir obje ya da mavi renk bir görsel seçip, #otizmemaviışıkyak etiketi ile paylaşarak otizm farkındalığına destek verebilirsiniz!
Keşfet ile ziyaret ettiğin tüm kategorileri tek akışta gör!
Yorum Yazın