onedio
Görüş Bildir
article/comments
article/share
Haberler
Türkiye'de Yaşanması Gereken 10 Macera

Türkiye'de Yaşanması Gereken 10 Macera

Gezimanya
27.05.2016 - 13:39

Filmlerde gördüğünüz eğlenceli doğa aktivitelerine katılmak istediğiniz oldu mu? Into The Wild’ı izleyip birden bire çılgın bir maceraya atılmak istediniz ama Amerika çok uzak mı geldi?

Öyleyse çantaları hazırlayın, bisikletleri ve çadırları kapın. Türkiye’de yaşanılması gereken maceralar sizi bekliyor!

1. Yenice Ormanlarında Kamp

1. Yenice Ormanlarında Kamp

Karabük’ün Yenice ilçesinde bulunan ve adını ilçenin adından alan Yenice Ormanları, son yıllarda bölgede yapılan çalışmalar sayesinde doğaseverler için karşı konulmaz bir cazibe merkezi haline geldi. Burada doğa yürüyüşleri ve kampçılık dışında kaya tırmanışı, kanyon geçişi gibi başka doğa sporları da yapmak mümkün. Yenice'de bisiklet rotaları ve özel kamp alanlarının bulunması burayı daha da özel bir hale getiriyor. Ayrıca Yenice Ormanları, dünyadaki en önemli anıt orman alanlarından biri. Yenice, İstanbul’dan 417 km, Ankara’dan ise 257 km uzaklıkta bulunuyor.

2. Ölüdeniz Babadağ’da Yamaç Paraşütü

2. Ölüdeniz Babadağ’da Yamaç Paraşütü

Yüksekliği 1969 metre olan Babadağ’da her dönem yamaç paraşütü yapmak mümkün. Buradan yapılacak bir uçuş Ölüdeniz ve çevresine 2 bin metre yüksekten bakmayı sağlıyor. Başlangıçta yaşanan heyecan, havalandıktan kısa bir süre sonra yerini hayranlığa bırakıyor ve kendinizi hiç hissetmediğiniz kadar özgür hissediyorsunuz. Eğer hava açıksa, uçuş sırasında Patara, Dalaman, hatta Rodos'u bile görebilirsiniz.

3. Bisikletle Gökova

3. Bisikletle Gökova

Bisikletle Ege kıyılarında gezmek, köylerde ve sahillerde konaklamak, denize yüksekten bakmak, ormanlarında kaybolmak, dalgaları dinleyerek uyumak... Gökova Körfezi'nde yaşanacak bir maceranın kazanımlarından sadece birkaçı bunlar. Bodrum'dan bisikletle yola çıkabilir; yolda Kızılağaç Köyü, Yalıçiftliği, Hurmanlık ve Çökertme gibi köylerde soluklanabilirsiniz ya da farklı noktalarda kamp kurabilirsiniz. İnanın bambaşka bir deneyim olacak. Bunların dışında bölgede bulunan Sedir Adası'na, Çamlık İskelesi'ne ve Ayın Koyu’na günübirlik geziler de yapılabilir.

4. Demirkazık Tırmanışı

4. Demirkazık Tırmanışı

Demirkazık, barındırdığı farklı rotalarıyla yerli ve yabancı dağcıların en çok uğradığı zirvelerin başında geliyor. Aladağlar’ın en yüksek zirvelerinden biri olan Demirkazık, Ağrı ve Süphan Dağları'nın aksine, iyi bir dağcılık deneyimi olmayanlar için yaşamsal risk taşıyor. Dolayısıyla deneyiminiz yoksa buraya gitmeden önce iki kere düşünmekte fayda var.

5. Frig Vadisi Keşfi

Kütahya-Eskişehir-Afyon arasındaki üçgende bulunan Frig Vadisi'ni dolaşmak, dağların arasında, ormanların içinde gizlenmiş Frig yerleşimlerini keşfetmek geçmişe uzanan bir macera sanki. Vadi çoğunlukla tüflerle kaplı. Kayalar kolay şekillendiği için yörede peri bacaları da oluşmuş. Bu yüzden de vadi, fotoğraflara çok güzel görüntüler veriyor.

6. Kızılırmak'ta Kano

Türkiye'nin en uzun nehri Kızılırmak'ın, Kızıldağ'ın güney yamacından doğup Bafra Burnu'nda Karadeniz'e ulaşana dek yaptığı toplam yol 1355 kilometre. Bu nehri kanoyla geçmek ise oldukça eğlenceli ve yaşanması gereken bir deneyim. Sivas'tan başlayıp Gemerek yakınlarına kadar olan 120 kilometrelik etap, yaz aylarında kano geçişi için oldukça uygun.

7. Nallıhan

7. Nallıhan

Ankara’nın Nallıhan ilçesi sınırları içinde kalan Kıztepe, günübirlik macera etkinlikleri için oldukça uygun bir yer. Doğal bir alanın onlarca yıl sonra ne hale gelebileceğinin en güzel örneğini Nallıhan erozyon bölgesi veriyor. Burası sadece ormanda, yaylada değil; hiçbir bitkinin yetişmediği bir coğrafyada da olağanüstü saatler geçirilebileceğinin en güzel örneği.

8. Karapınar Kumulları

8. Karapınar Kumulları

Karapınar Kumulları’nın apayrı bir güzelliği var, gerçek bir çöl deneyimi sunuyor ziyaretçilerine. Fakat bununla bağlantılı olarak ufak bir hatırlatma yapalım: Çöl ortamında öğle sıcağında yürümek zor olduğu için burada yapılacak etkinlikleri akşam saatlerine bırakırsanız daha iyi olur. Ayrıca burada yapacağınız yürüyüşlerin kumulun yapısı dolayısıyla oldukça zorlu olduğunu da ekleyelim.  Dolayısıyla kendinizi ilerlemek için çok da zorlamadan, etrafınızın tadını çıkara çıkara gezmekte fayda var.

9. Çoruh'ta Rafting

9. Çoruh'ta Rafting

Birçok çayın ve derenin birleşmesiyle oluşan Çoruh Nehri, derin vadilerden akarak Gürcistan'da Karadeniz'e dökülüyor. Kaçkar Dağları'nın sularıyla beslenen Çoruh, Türkiye'nin en coşkun akan nehirlerinin başında geliyor. Nehrin sakin olduğu ağustos ve eylül ayları Çoruh Nehri'nde rafting yapmak için en ideal zamandır. Raftingden alınan zevkin yanı sıra Çoruh Vadisi'nin muhteşem görüntüleri de katılımcıları büyülüyor

10. Buzul Göllerini Keşif

Türkiye'nin Rize-Erzurum sınırları içinde kalan Verçenik Dağı civarındakiler Doğu Karadeniz Dağları'ndaki en güzel buzul gölleri arasında gösteriliyor. Mal Gölü, Deli Göl ve Yıldız Gölü günübirlik turlar için en uygun yerlerin başında geliyor. Altıparmak Dağları'ndaki buzul göller, diğer göllerin aksine çok fazla ziyaretçisi olmayan göllerdir, diyebiliriz. Muhteşem doğal anıtlar olan bu buzul göllerde kamp kurarak doğayı keşfetmek mümkün en güzel buzul gölleri Kaçkar Dağları Milli Parkı içinde yer alıyor.

Türkiye’den ve dünyadan merak ettiğiniz şehirler hakkında bilgi almak ve deneyimlerinizi paylaşmak için herkesi Gezimanya’ya bekliyoruz!

Keşfet ile ziyaret ettiğin tüm kategorileri tek akışta gör!

category/test-white Test
category/gundem-white Gündem
category/magazin-white Magazin
category/video-white Video
Gezimanya Türkçe seyahat içeriği boşluğunu doldurmak amacıyla kurulmuş bağımsız bir gezi platformudur. Binlerce destinasyona ilişkin, binlerce gezi notu, bilgilendirici yazılar, diğer gezginlerin paylaşımları, onbinlerce fotoğraf ve video ile amacımız gezginlerin seyahat konusunda sağlıklı ve güvenilir bilgilere ulaşmalarını sağlamak.
Tüm içerikleri
right-dark
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
monapizza

Türkiye de yaşanması gereken en büyük macera hayatta kalmak..

Ahmetcan Oral

Bunu yazmak için gelmiştim. Bakıyorum da çoktan yazılmış.

subarusever

eksikler var. metrobüste havasız yaşam savaşı.taksimde tacizcilerden kaçış. trafik terörüne karşı savunma. vbvb .bunlar çok güzel macerelar.

Onur Turgut

babadağ'da yamaç paraşütü yaptım ama 2000 metrede kusan ilk insan olarak tarihe geçtim.

mine demirçelik

Üzgünüüüüüüm!1998 de ;2000 mt reden Balıkları ağzımla beslemek bana nasip olduuu!