Görüş Bildir
Haberler
Türk İşçi Libya’da Hayatını Kaybetti

Türk İşçi Libya’da Hayatını Kaybetti

Emerio
29.09.2014 - 12:15 Son Güncelleme: 29.09.2014 - 13:28

Libya’da mahsur kalan 457 Türk işçiden İsmet Yalçın hastalararak yaşamını yitirdi. Dışişleri Bakanlığı işçilerin kurtarılması için diplomat gönderdi.

Libya’da Tuareg ve Tabo aşiretleri arasındaki çatışmalar sırasında şantiye tahliye edilmediği için bölgede mahsur kalan 457 Türk işçiden bir iyi bir de kötü haber geldi. Güney Libya’nın Ghat kentinde 7 gündür mahsur kalan Türk işçilerden Tunceli’nin Mazgirt nüfusuna kayıtlı İzmir’de yaşayan İsmet Yalçın yaşamını yitirdi. VATAN’ın telefonla ulaştığı işçilerden Mazlum Dündar, “Bir haftadır yemek yemiyoruz. Beton zeminde yatıyoruz. Öldürülme korkusu hepimizin ruh sağlığını bozdu. Arkadaşım İsmet Yalçın kollarımda can verdi. Buradakisağlık görevlileri ilk tespite göre beslenme yetersizliği ve yaşadığı strese bağlı kalp krizinden vefat etmiş. Hastalanan 3 işçi arkadaşımızın durumu ise giderek kötüleşiyor.”  

Diplomatlar Libya’da 

İyi haber ise Dışişleri Bakanlığı’ndan geldi. Misurata’ya diplomatlardan oluşan bir ekip gönderildiği ve işçilerin tahliye edileceği öğrenildi. İlk etapta 160 işçi Ghat kentinden otobüslerle Misurata’ya oradan da aktarmalı olarak uçakla Türkiye’ye getirilecek. 

Şirkete göre herkes iyi

ENKA şirketi ise işçilere aileleriyle iletişim kurmaları için 3 uydu telefonu verdiğini açıkladı. Şirket yetkilisi Rafet Aydoğdu, Trablus Havalimanı’nın kullanılamaz hale gelmesi sebebiyle Trablus-Ghat seferlerinde aksama yaşandığına dikkat çekti. Aydoğdu, “Durumumuz gayet iyi, en kısa zamanda Misurata’ya  oradan da yurdumuza dönmeyi planlıyoruz” dedi.

EMRE ESER / VATAN HABER MERKEZİ

Kaynak: http://www.gazetevatan.com/turk-isci-...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0