Keşfet ile ziyaret ettiğin tüm kategorileri tek akışta gör!
Tüm Dünya Yanlış mı Biliyor? Aralıklı Oruç Diyeti Uygulayanların Kalp Krizi Riski Daha Yüksek
Yeni yapılan araştırmalardaki bulgulara göre günün belirli saatlerinde aç/tok kalma üzerine kurulu aralıklı orucu uygulayan kişilerin kalp hastalığına yakalanma riski daha fazla.
İşte detaylar...
Aralıklı oruç son dönemlerde en çok tercih edilen diyet yöntemlerinden bir tanesi. Farklı uygulama yöntemleri olsa da pratik olduğu düşünülen aralıklı orucun sağlıklı olup olmadığı da en çok tartışılan konulardan bir tanesi.
İsterseniz önce aralıklı orucun ne olduğundan biraz bahsedelim. Aralıklı oruç belirli saat aralıklarında besin tüketip diğer saat aralıklarında ise aç kalmaya dayanır. Bu genellikle 8 saat yeme, 16 saat açlık düzeninde uygulanır.
Peki uzmanlar bu konuda ne diyorlar? Aralıklı oruç sağlıklı mı, değil mi?
Kronik hastalar için de büyük risk var.
Bilim insanları, kronik hastalığı ya da kanseri olan kişilerin zaman kısıtlı diyet uyguladıklarında ölüm riskinin arttığını tespit etti. Özellikle kalp hastalığı ve kanseri olan kişilerde, bu diyetin ölüm riskini ciddi oranda yükselttiği gözlemlendi.
Araştırmalara göre, 16:8 zaman kısıtlı beslenme düzenini takip eden kişilerin daha az yağsız kas kütlesine sahip olduğu belirlendi. Bu bulgu, aralıklı oruç tutanların daha fazla kas kaybettiğini gösteren önceki bir klinik çalışma ile de örtüşüyor.
Yaş ilerledikçe kasları korumak, düşmelere ve sakatlıklara karşı koruma sağlar ve metabolik sağlığı destekler. Zhong, düşük kas kütlesinin yüksek ölüm oranlarıyla, özellikle de kalp hastalığından ölüm riskiyle bağlantılı olduğunu belirtse de, bu bulguların kesin olmadığını vurguluyor.
Yorum Yazın
Vücudun yemek yememesi gereken bir saatte tıkınıp 14 saat boyunca hiçbir takviye yapmadıktan sonra top atışıyla beraber kıtlıktan çıkmışcasına yemek, hangi a... Devamını Gör
Inanmamak lazım böyle bilimsel çalışmalara kanıt olmadan, sonuçta endüstri paketli gıda satmak ister, çok ürün satmak ister, ayrıca ilaç satmak ister, insanl... Devamını Gör
kaynak belirtseymissiniz belki inanılırdı