onedio
Görüş Bildir
article/comments
article/share
Haberler
TÜİK Raporu: Bitkisel Ürünler ve Sebze Üretimi Geçen Yıla Göre Azalacak

Keşfet ile ziyaret ettiğin tüm kategorileri tek akışta gör!

category/test-white Test
category/gundem-white Gündem
category/magazin-white Magazin
category/video-white Video

TÜİK Raporu: Bitkisel Ürünler ve Sebze Üretimi Geçen Yıla Göre Azalacak

Ulaş
25.10.2021 - 16:03

Yayımlanan raporda, Türkiye'de tahıllar ve diğer bitkisel ürünler ile sebzelerin bir önceki yıla göre azalacağı tahmin edildi. Sebze üretiminde de düşüş beklenirken, meyve üretiminde artış olacağı kaydedildi

İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 2021 yılı bitkisel üretim ikinci tahminini açıkladı.

Yayımlanan rapordaki tahminlere göre, üretim miktarlarının, 2021 yılının ikinci tahmininde bir önceki yıla göre tahıllar ve diğer bitkisel ürünlerde yüzde 12, sebzelerde yüzde 0.2 azalacak. Meyveler, içecek ve baharat bitkilerinde yüzde 4.6 artış olacak.

Raporda, üretim miktarlarının 2021 yılında yaklaşık olarak tahıllar ve diğer bitkisel ürünlerde 62.7 milyon ton, sebzelerde 31.1 milyon ton, meyveler, içecek ve baharat bitkilerinde 24.7 milyon ton olarak gerçekleşeceği kaydedildi.

Tarım ürünleri üretiminde düşüş...

Bir önceki yıla göre sebze üretimi azalacak, meyve üretimi artacak.

Bir önceki yıla göre sebze üretimi azalacak, meyve üretimi artacak.

Sebze ürünleri üretim miktarının 2021 yılında bir önceki yıla göre yüzde 0.2 azalarak yaklaşık 31.1 milyon ton olacağı tahmin edildi.

Meyveler, içecek ve baharat bitkileri üretim miktarının 2021 yılında bir önceki yıla göre yüzde 4,6 oranında artarak yaklaşık 24,7 milyon ton olacağı ön görülüyor.

Meyveler içinde önemli ürünlerin üretim miktarlarına bakıldığında, bir önceki yıla göre elmada yüzde 0.3, üzümde yüzde 12.8, kirazda yüzde 6.8 oranında azalış olacağı tahmin edilirken, şeftalide yüzde 1.1, çilekte yüzde 20.3, zeytinde yüzde 35.4 oranında artış olacağı öngörüldü.

Turunçgil meyvelerinden mandalinada yüzde 14.7, portakalda yüzde 30.6, limonda yüzde 30.4, sert kabuklu meyvelerden fındıkta yüzde 2.9 oranında artış olurken antep fıstığında yüzde 59.7 oranında azalış olacağı tahmin edildi. Muz üretiminin yüzde 19.1 oranında artacağı, incir üretiminin ise değişim göstermeyerek 320 bin ton olacağı tahmin edildi.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
Reklam
category/eglence BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
4
3
3
0
0
0
0
Yorumlar Aşağıda
Reklam
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın