Görüş Bildir
Haberler
TTNET Faturası Diye Bilgisayarlara Sızıyorlar

TTNET Faturası Diye Bilgisayarlara Sızıyorlar

Teknoloji Haberleri
26.11.2014 - 23:55 Son Güncelleme: 27.11.2014 - 13:21
techkafa.com
İçeriğin Devamı Aşağıda

Müşteri hizmetlerinden gelen faturaya kanmayın!

Bir süredir gelmeye devam eden sahte TTNET faturaları ile kullanıcıların yüklü miktarda borcu olduğu söylenip fatura yoluyla bilgisayarına hızlıca sızılıyor .

Geçtiğimiz günlerde size aşağıda bulunan görseldeki gibi bir mail almış olabilirsiniz. Eğer hala almadıysanız çok şanslı sayılırsınız. Bir grup tarafından rastgele internet kullanıcılarına yollanan maillerde TTNET Müşteri Hizmetleri adı altında yüklü bir ödeme yapmanız gerektiğini içeren bir fatura bilgisi alıyorsunuz. Hemen altında da faturayı görüntülemeniz için bir link bulunuyor. Eğer linke tıklayıp ZIP dosyası nı bilgisayarınıza indirir ve açarsanız, otomatik olarak dosyanın içindeki .exe uzantılı program ı çalıştırmış oluyorsunuz. Program da hızlıca bilgisayarınıza yayılarak kişisel verilerinizi toplayıp karşı tarafa aktarıyor. Daha sonra belli bir miktar bitcoin ile resmen haraç vermeniz isteniyor.

Birçok kullanıcının ilk tepkisi yüklü bir miktar faturayı görünce elbetteki fatura detaylarımı göreyim, nereye harcanmış şeklinde olduğundan bu grubun tuzağına rahatça düşebiliyor. Ancak belirtmek de yarar var: Hiçbir fatura servisi dosyalarını zip olarak yollamaz. Ayrıca mail içerisinde isminizin de bulunmuyor olması bazı kullanıcıların gözünden kaçmadı. Hala birçok insanı kandırmaya devam eden grubun ne zaman durdurulacağı ile ilgili bir bilgi de yok. Bu süre zarfında siz de hem kendiniz hemde yakın çevrenizi konu ile ilgili dikkatli olma konusunda uyarmaya devam edin.

Kaynak: http://techkafa.com/ttnet-faturasi-di...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
1
1
0
0
0
0