Görüş Bildir
Haberler
TSK 10 Yıllık Özlemine Kavuştu

TSK 10 Yıllık Özlemine Kavuştu

Onedio Medya
02.02.2014 - 01:39 Son Güncelleme: 02.02.2014 - 10:29

Tsk 10 Yıllık Özlemine Kavuştu

Türkiye’nin 10 yıldır envanterine katmak için beklediği, geç teslimatı nedeniyle Boeing firmasına ceza kestiği havadan erken ihbar ve kontrol uçağı Barış Kartalı, önceki gün sessiz bir biçimde Konya’daki 3. Ana Jet Üssü’ne teslim edildi.

ANKARA Milliyet

Barış Kartalı’nın TUSAŞ tesislerinden Konya’ya hareketine ilişkin videosu, Hava Kuvvetleri Komutanlığı’nın internet sitesinde yayınlandı.

Hava Kuvvetleri Komutanlığı’nın internet sitesinde yer alan bilgi notunda “Hava Kuvvetleri Komutanlığımızın ihtiyaçları doğrultusunda, Savunma Sanayii Müsteşarlığı tarafından yürütülmekte olan Barış Kartalı Projesi kapsamında ilk HİK Uçağı, başlangıç teslimatı için, TUSAŞ (Akıncı/Ankara) tesislerinden konuşlanacağı birlik olarak belirlenen 3. Ana Jet Üs Komutanlığı’na intikal etmek üzere havalanmış bulunmaktadır. 21 Şubat 2014’te 3. Ana Jet Üs Komutanlığı’nda düzenlenecek tören ile Hava Kuvvetleri Komutanlığı envanterine alınacaktır” denildi.

Hava Kuvvetleri hizmetine 6 yıl önce girmesi planlanan 4 AWACS uçağı, ekimde Türkiye’ye getirilmişti. Barış Kartalı uçağı, ekimden bu yana Hava Kuvvetleri Komutanlığı’nca test ediliyordu. Uzun süre teslim edilmemesine rağmen rutin bakım zamanları gelen uçaklar için ABD’li Boeing firması, Türkiye’ye gecikme nedeniyle 600 milyon dolara yakın tazminat ödeyecek. Dünyanın en çok satan yolcu uçağı Boeing 737 üzerinde geliştirilen uçağın tepesinde özel bir radar taşıyor.

Kaynak: http://gundem.milliyet.com.tr/tsk-10-...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0