Görüş Bildir
Haberler
Trol Tanıma ve Def'etme Rehberi

Trol Tanıma ve Def'etme Rehberi

Ebiha Çelik
11.11.2016 - 14:11

Trol, ‘sizinle aynı fikirde olmayan kişi’ değildir; fikrinizi parçalayıp dağıtmaya çalışan kişidir.

Trol sizinle fikir tartışmaz, herhangi bir düşünce veya görüş geliştirmeyle ilgilenmez. Düşüncenizi dayanaklarından kopartır. Bunun için izlediği başlıca yol laf cımbızlamaktır.  Trol, sizin bir cümlenize, kelimenize, benzetmenize, mecazınıza, göndermenize, referansınıza takar. Onlardaki herhangi bir özelliği ‘kusur’ olarak öne sürer ve bunu sizin kusurunuz haline getirir. Düşünceyi, konuyu dağıtmaya çalışır, asıl meseleyi unutturmayı amaçlayan saldırılar yapar.

Örnek: Did you just assume my gender?

İçeriğin Devamı Aşağıda

Trol, bir ‘laf-anlamaz’dır.

Trol, lafla alt edilemez. Sadece olduğu gibi boşa düşürülebilir. Trolü boşa düşürmenin bir tek yolu vardır: Muhatap almamak. Kesin, net, ve istisnasız muhatap almamak. Trolle tartışmak sonuçsuzdur. Trol orada olmak için oradadır, tartışmak veya sonuç almak için değil. Siz orada olduğunuz sürece o da orada olacaktır.

Trolün de bir kişiliği vardır (!)

Trolde göz-izan-akıl-mantık-vicdan-sağduyu bulunmaz ve tabii ki trol hatasının yüzüne vurulmasından rahatsız olmaz, küçük düşmekten utanmaz, uzmanlığa saygısı yoktur, önemli-önemsiz ayrımına bakmaz.

Trolün sinirini bozmak imkansızdır.

Sizinse er ya da geç siniriniz bozulur. Trol, sizin sinirinizin bozulup yanlış yapmanızı bekler. Sizden gelecek en galiz saldırılara bile duyarsızdır. Sizi, savunmakta zorlandığınız bir noktada bulduğu anda ise bütün varlığınızı bu noktaya indirger. Trol asla kendini savunmaz. Sürekli saldırı halindedir. Göstereceğiniz hiçbir yanlışa bulaşmaz. Hepsinin etrafından dolaşmayı bilir.

Son olarak;

Trol bir ‘sinir etme’ ve ‘insanı çileden çıkarma’ uzmanıdır. En büyük gıdası muhatabının sosyal nezaketidir. Trol, sosyal nezaketi boşa düşürür. Trolle muhatap olanların veya maruz kalanların “bak güzel kardeşim…” diye başladıkları lafı “ben de senin sülaleni…” diye bitirdikleri çoktur. Sosyal nezaket sahibi şahıs, trolle giriştiği ‘tartışmayı’ daha en başından “anlatılmasına gerek olmayanı anlatmaya çabalamak” sırasında kaybetmiştir. Dünya’nın Güneş etrafında döndüğünden bile daha kesin olan şeyler hakkında trole dert anlatmaya çalışırken, kendisini, nesebinin sahihliğini savunurken buluverir.

Bunun da yegane ilacı – döndük başa – trolü muhatap almamaktır; sadece başında değil, sonrasında da muhatap almamak, ta ki trol ortalıktan çekilinceye dek. Daha fazla bilgi, daha fazla sabır, ve daha az yanlış yapmakla her trol ve her alçak saldırısı boşa düşer.

Peki sizce;

  • ‘Trol olduğunu bilmeyen trol’ olur mu?

  • Trol olduğunu bilmeyen trol, yaptıklarının sorumluluğundan muaf olur mu?

Kaynak: https://yelkovalayan.net/2015/10/12/t...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın