Görüş Bildir
Haberler
Trayvon Martin'in Katili Silahını Açık Arttırmayla Satışa Çıkardı!

Trayvon Martin'in Katili Silahını Açık Arttırmayla Satışa Çıkardı!

Kadijah Whomanity
13.05.2016 - 14:28 Son Güncelleme: 13.05.2016 - 17:19

ABD'nin Florida eyaletinde 2012 yılında silahsız Trayvon Martin'i öldüren George Zimmerman, 17 yaşındaki genci öldürdüğü silahı açık artırmayla satmaya hazırlanıyor. Zimmerman açık artırma sitesindeki tanıtım yazısında silahı bir 'Amerikan simgesi' olarak tanımlıyor...

İçeriğin Devamı Aşağıda

Zimmerman duruşma sırasında: "Ben özgür bir Amerikan vatandaşıyım, sahip olduğum eşyalarla istediğimi yaparım."

Zimmerman duruşma sırasında: "Ben özgür bir Amerikan vatandaşıyım, sahip olduğum eşyalarla istediğimi yaparım."

2012 yılında, Afro-Amerikalı Treyvon Martin'i silahsız durumdayken vurup ölmesine sebep olan George Zimmerman, cinyatten sonra nefsi müdafasını savunmuş ve 'Ben özgür bir Amerikan vatandaşıyım, sahip olduğum eşyalarla istediğimi yaparım' diye bir açıklamada bulunmuştu. 

Florida'lı Zimmerman, yaşadığı mahallede gönüllü güvenlik gözetlemesi yapan ekipte bulunyordu. 2012 yılında bir Şubat akşamı silahsız halde marketten eve dönen Treyvon Martin'i 'çok şüpheli görünüyordu' gerekçesiyle vurarak öldürdü.

Önce ceza almayan ancak ülkede yayılan protestolar sayesinde tekrar yargılanan Zimmerman, nefsi müdafa yaptığını savundu ve 2013 yılında tutuksuz yargılanmasına karar verildi. 2015 yılında ise Federal Adalet Bürosu 32 yaşındaki şüpheliyi nefret suçundan cezalandırmak için yeterli delil olmadığını açıkladı.

32 yaşındaki George Zimmerman solda, ve öldürülen genç Trayvon Martin.

32 yaşındaki George Zimmerman solda, ve öldürülen genç Trayvon Martin.

Sürpriz gelişmeyse geçtiğimiz hafta perşembe günü George Zimmerman'ın suç aleti olan  Kel-Tec PF-9 9mm marka silahı 'Amerika tarihinden bir parça' diye açıklayarak açık arttırma sitesine koymuş olması. 

Huffingtonpost'ta yer alan habere göre, Zimmerman ayrıca açıklama kısmına 'Trayvon Martin'in ölümcül saldırısından hayatımı korumak için kullandığım silah' diye bir ekleme de yaptı. Silahın daha önce kendisinden Smithsonian Müzesi tarafından istendiğini fakat kendisinin bu silahı açık arttırmayla satarak aldığı parayı bu saldırıdan sonra kurulan ve nefret suçlarına dikkat çekmeye çalışan 'Zenci Hayatlar Önemlidir' vakfını durdumak ve hem Hillary Clinton'un silah karşıtlığı sözcüsü hem de Zimmerman'ın savcısı olan Angela Corey'nin kariyerini bitirmek için kullanacağını da belirtti.

2013 yılındaki duruşma sırasında Zimmerman'ın silahı hakim ve savcı karşısında gösteriliyor.

2013 yılındaki duruşma sırasında Zimmerman'ın silahı hakim ve savcı karşısında gösteriliyor.
İçeriğin Devamı Aşağıda

Öldürülen gencin anne ve babası yorum yapmak istemediklerini söyleseler de, Trayvon'un ölümünden sonra kurulan Trayvon Martin Vakfı gençler arasındaki bu tür silahlı çatışmaları durdurmak için çok çalışan örgütlerden biri haline geldi. 

Ayrıca vakıf temsilcisi Hakeem Jeffries, ortaya çıkan bu habere tepkisini şöyle dile getirdi: 'Bu soğuk kanlı katil şu anda hapiste olmalıydı. Bu adamın suç aletini bir açık arttırmayla satışa çıkarmış olması her iyi kalpli Amerika vatandaşının vicdanını sızlatmalı.'

Silahı tanımladığı notunu 'Barış istiyorsan savaşa hazır ol' anlamına gelen Latince 'Si Vis Pacem Para Bellum' cümlesiyle bitiren Zimmerman'ın açık arttırması cuma günü sona erecek, henüz herhangi bir satış haberi yok.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
120
72
32
6
4
4
2
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Emre ç

Arkadaş adam cezaevinde bile değil bunların da adalet sistemini sorgulamaları lazım başka biri de çıkıp şunu vursa ve benim eşyam istediğim gibi kullanırım d... Devamını Gör

darth jar jar

biri öldü diye illa öldürenin suçlu olması gerekmiyor. sürekli haberler ve video görüntüleri var siyahilerin polislere veya dükkanlara saldırdığı. adam gerçe... Devamını Gör