Görüş Bildir
Haberler
Tonga'daki Yanardağ Patlaması Adayı Haritadan Sildi

Tonga'daki Yanardağ Patlaması Adayı Haritadan Sildi

Tonga'da geçtiğimiz hafta meydana gelen yanardağ patlamasının ardından Rusya Federal Uzay Ajansı (Roscosmos), patlamanın meydana geldiği Hunga Ha'apai Adası’nı uzaydan fotoğraflayarak adanın büyük kısmının haritadan silindiğini ortaya çıkardı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Güney Pasifik'teki ada ülkesi Tonga'da 15 Ocak’ta meydana gelen su altı yanardağı patlaması sonrası Rusya Federal Uzay Ajansı (Roscosmos), patlamanın meydana geldiği yanardağın birleştirdiği ikiz adalar Hunga Tonga-Hunga Haapai'nin uzaydan çekilmiş son fotoğraflarını yayınladı.

Patlamanın ardından söz konusu adaların büyük kısmının sular altında kalarak haritadan silindiği ortaya çıktı.

Patlamanın ardından söz konusu adaların büyük kısmının sular altında kalarak haritadan silindiği ortaya çıktı.

Sputnik'in haberine göre Roscosmos, söz konusu fotoğrafın Canopus-V uydusu ile çekildiğini belirterek, adaların patlama öncesi sınırlarını çizgi ile işaretleyerek değişime dikkat çekti.

Tonga’daki yanardağ patlamasının ardından birçok ülkede tsunami uyarısı verilmiş, meydana gelen tsunamilerde 3 kişi hayatını kaybetmişti.

Patlama Peru'da çevre felaketine yol açtı

Öte yandan patlamanın ardından Peru kıyılarında petrol sızıntısı nedeniyle çevre kirliliği yaşandı.

 Yetkililer, Tonga'daki volkanik patlamanın ardından meydana gelen tsunami sonucu oluşan dalgaların bir tankere çarpması sonrasında, Peru'daki La Pampilla Rafinerisi'ndeki 6 bin varilden fazla petrolün Pasifik Okyanusu'na sızdığını belirtti.

Petrol sızıntısının 4 kilometrelik sahile yayıldığını ve sızıntıdan zarar gören üç sahilin kapatıldığını ifade eden yetkililer, çok sayıda ölü hayvanın kıyıya vurduğunu kaydetti. Kirlilikle mücadele için oluşturulan özel ekip, pompalar ve özel emici malzeme ile petrolü temizlemeye çalışıyor.

Rafineriyi işleten Repsol şirketinin kirlilikle ilgili tazminat ödemesi talep ediliyor.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
32
10
6
3
2
1
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
feyk

sikinti yok, ada zaten bir kac yil once volkanik aktivite sonucu olusmustu. volkan kendi yarattigi adayi yok etti, belli olmaz bir kac sene sonra yeni bir ad... Devamını Gör

Mavi Balik

Tongaya düşmeyin derim.

gül endam

yuh