Görüş Bildir
Haberler
Economist Dergisine Irkçılık Suçlaması!

Economist Dergisine Irkçılık Suçlaması!

İçeriğin Devamı Aşağıda

The Economist Dergisi'ne Antisemit Suçlaması

Dergi son sayısında yayınladığı bir karikatürde, ‘ABD Kongresi’nin üzerindeki Yahudi baskısını’ ifade etti.

İran’ın nükleer programı ile ilgili bir makalenin görseli olarak basılan karikatürde, Başkan Obama da üstünde Davud Yıldızları ve Amerikan Kongresi’nin sembolü olan bir prangaya bağlı olarak resmedilmiş.

ADL Başkanı Abe Foxman, basına yaptığı açıklamada, derginin, ‘ABD’yi Yahudiler yönetiyor‘ şeklinde verdiği izlenim için derhal özür dilemesi gerektiğini söyledi.

Foxman bu karikatürle The Economist Dergisi’nin eski bir antisemit tezi savunarak, Yahudileri sadece İsrail’i koruyan, vatanlarına ihanet eden vatandaşlar gibi gösterdiğini belirtti.

Foxman sözlerine şöyle devam etti: “Derginin konu İsrail olduğunda önyargılı yaklaşımı zaten biliniyor, bu karikatürün editörün onayından geçmiş olması maalesef İsrail’e karşı olan önyargı probleminin daha da arttığının bir göstergesidir.”

ADL’nin eleştirisi sonrası dergi internet sitesindeki karikatürü hemen Ruhani ve Obama’nın yer aldığı bir resim ile değiştirirken, karikatür ait olduğu makaleden bağımsız olarak derginin Ortadoğu sayfalarında yerini korudu.

Salom

Kaynak: http://www.salom.com.tr/newsdetails.a...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2
1
0
0
0
0
0