Görüş Bildir
Haberler
Tenis Panorama

Tenis Panorama

xxxx yyyyy
03.03.2014 - 18:15 Son Güncelleme: 03.03.2014 - 20:12

Federer Ve Bebek Fed

ATP ve WTA'de 24 Şubat - 2 Mart tarihleri arasında oynanan turnuvalardan geriye kalanlar haftalık Tenis Panorama'da.

HAFTANIN DİKKAT ÇEKENLERİ

Klara Zakopalova 32 yaşındaki tenisçinin son şampiyonluğu 2005’teydi. Başka bir deyişle Youtube yeni kurulmuştu ve Lost’un ikinci sezonu henüz başlamıştı. O zaman doğanlar bugün 3. sınıfa gidiyor. Örnekler çoğaltılabilir.

O günden bu yılın başına kadar dört final görüp hepsinde yenilen Çek tenisçi, bu sezona çok iyi başlamıştı ancak finallerdeki bahtsızlığı devam ediyordu. WTA Hobart’ta Garbine Muguruza’ya, bir önceki hafta da WTA Rio finalinde Kurumi Nara’ya yenilen Zakoplaova, iki ayda gördüğü üçüncü finalde sonunda mutlu sona ulaştı.

Kevin Anderson Bu hafta açıklanan listede kariyerinin en iyi derecesine yükseldi. Bu sezon Avustralya Açık’ta son 16’ya kalan Güney Afrikalı tenisçi, son iki haftada final oynadı. Bir önceki hafta Delray Beach’te Marin Cilic’e mağlup olan Mr. Anderson, bu hafta da şeytanın bacağını kıramadı ve Dimitrov’a mağlup oldu. Yine de istikrarlı gidişatı dikkat çekiyor.

HAFTANIN HAYAL KIRIKLIKLARI

Eugenie Bouchard WTA Acapulco’nun reklam yüzü, geleceğin Maria Sharapova’sı vs… Biraz da kortta istikrar görsek kendisinden pek güzel olacak. Avustralya Açık’taki dikkat çeken performansını devam ettiremedi. Doha’da ilk turda elendi, Dubai’de elemeleri geçemedi, bu hafta da nesildaşı Caroline Garcia’ya yenildi. Kafasını kort dışına değil kort içine vermesi lazım.

Delpo’nun bileği Juan Martin del Potro 2009 biterken sağ el bileğinden sakatlandı, ameliyat oldu ve bir daha yüzde 100’ünde devam edemedi. Ara sıra pik yaptığı maçlar oldu bu zirveyi uzun süre tutamadı elinde. Şimdi diğer el bileği su koyverdi. Bu sezon kendisinden çok şey bekleniyordu ve ilk iki ay gösterdi ki sorunlar devam ediyor. Çabuk iyileşmesini ummaktan başka bir şey diyemiyoruz.

HAFTANIN ŞAMPİYONLARI

Roger Federer d. Tomas Berdych 3-6/6-4/6-3: Stefan Edberg etkisi mi yoksa geçen seneki silik performansının kendisinde yarattığı hırs mı hâlâ tam emin değilim. Federer geçen sene sırt sakatlığının da etkisiyle özellikle büyük raketlere karşı çekingen performansı göstermesi neticesinde spot ışıklarının uzağında kalmıştı. Sezon arasında bu hırsla belki Edberg olmadan bile şu anki tenisini oynayacaktı.

İsviçreli bu sezon maçlarının genelinde iyi servisle oynuyor. Fileye koşuyor. Bu, Edberg’in tavsiyesi olarak lanse edildi. ATP Dubai yarı finalinde Novak Djokovic karşısındaki galibiyeti kendisini tekrar spot ışıklarının altına sokarken, finalde kötü servis performansına rağmen Berdych’i üç sette geçip şampiyon olması da sevenlerini sevinçten havalara uçurdu.

Federer, haziran ayından bu yana ilk şampiyonluğunu elde etti ve kupa anlamında sezonu geçen seneye oranla daha erken açtı. Federer hakkındaki dikkat çeken bir diğer istatistik biraz daha aşağıda… Okumaya devam.

Grigor Dimitrov d. Kevin Anderson 7-6/3-6/7-6: Federer’in kupa kazandığı haftada Baby Fed de boş geçmedi. Bu benzetmeye katılmasam da Dimitrov’un bu sezon iyice ivmelendiği kesin. ATP Acapulco’da özellikle tie-breaklerde gösterdiği sağlamlık, bu zaferdeki en önemli etken. Yarı final ve final maçlarında kazandığı dört set de tie-break’ten. Ama ilk 10’u arzuluyorsa servis kırdırmadan kırmanın yollarını bulması lazım. Tie-break sırtınızı yaslayabileceğiniz bir duvar değildir. Ivo Karlovic ya da John Isner olsanız bile.

Dimitrov kariyerinin ikinci şampiyonluğunu elde etti. Kevin Anderson ise üst üste ikinci finalinden de eli boş döndü.

Dominika Cibulkova d. Christina McHale 7-6/4-6/6-4: Avustralya Açık’ta kariyer zirvesi yapan Cibulkova, kariyerinin dördüncü kupasını Acapulco’da kaldırdı. 2011’den bu yana her yıl iki final oynayıp birini kazanan Domi, daha Şubat ayında bu yıl iki finalini tamamladı. Bu yıl kendisi için daha verimli geçecek gibi.

Slovak tenisçinin karşısındaki Christina McHale ise kariyerinin ilk finalinden boynu bükük ayrıldı. O da ABD’nin gelecek vaat eden raketlerinden biri.

Klara Zakopalova d. Garbine Muguruza 4-6/7-5/6-0: Haftanın en ilginç finali Florianopolis’te oynandı. Brezilya’daki turnuvanın finalinde Çek tenisçi 6-4/5-2 geriye düştü. Muguruza o son 1 oyunu alamadı. Bir anda seviyesini yükselten Zakopalova arka arkaya 11 oyunla sonuca gitti. Çek raket hakkında yukarıda daha detaylı yazdım.

Muguruza ise 10 seneden uzun bir süredir çöküşte olan İspanyol kadın tenisini hareketlendirebilecek isimlerin başında geliyor. Bu yıl Hobart finalinde yine Çek rakibi ile karşılaşmış ve kariyerinin ilk finalinden şampiyonluk çıkartmıştı.

Federico Delbonis d. Paolo Lorenzi 4-6/6-3/6-4: Neredeyse kimsenin ilgilenmediği Sao Paulo’da şampiyon olan Arjantinli tenisçi, kariyerinin ilk turnuva zaferini elde etti. Geçen yıl Hamburg’da Roger Federer’i mağlup ettiği turnuvanın finalinde İtalyan Fabio Fognini’ye elenen Delbonis, bu kez bir başka İtalyan ile karşılaştı ve kupaya ulaştı.

HAFTANIN İSTATİSTİĞİ

Roger Federer 78. turnuva zaferini elde etti ve kariyer istatistiklerinde John McEnroe'yu geçerek üçüncü sırayı tek başına ele geçirdi. En çok tekler zaferi kazanan isim 42 yaşına kadar kortlardan ayrılmayan Jimmy Connors tabii ki. 109 zaferi bulunan ABD’li tenisçiyi Ivan Lendl, 94 turnuva şampiyonluğu ile takip ediyor.

SPOR365

Kaynak: http://www.spor365.com/Tenis-Panorama...
İçeriğin Devamı Aşağıda

Radek Stepanek hits a diving lob vs. Roger Federer in Dubai 2014

Dimitrov Best Point VS Murray Acapulco Open 2014 Semifinals

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın