Görüş Bildir
Haberler
Telles: "Milli Takıma Seçileceğim"

Telles: "Milli Takıma Seçileceğim"

Fatih
29.05.2014 - 23:58

Telles: "Milli Takıma Seçileceğim"

Ülkesinde açıklamalarda bulunan Galatasaraylı Alex Telles, sarı-kırmızılı ekibe uyum sürecinden, takımdaki arkadaşlarına; Şampiyonlar Ligi heyecanından, Brezilya Milli Takımı hedefine kadar bir çok konuya ışık tuttu.

Galatasaray'ın genç yıldızı Alex Telles, liglerin sona ermesinin ardından döndüğü ülkesinde özel açıklamalarda bulundu. Globo'ya konuşan Brezilyalı futbolcu, iki hafta sonra başlayacak olan Dünya Kupası'nda sarı-kırmızılı takımdan arkadaşlarına destek olacağını söyledi.

Hollanda'nın maçlarını kendisinin memleketinde oynayacağını hatırlatan Telles, 'Türkiye'deyken Sneijder ile Dünya Kupası hakkında çok konuştuk. Çünkü Porto Alegre'ye gelecek. Orada buluşmak üzere sözleştik. Kendisi futbolun bana armağan ettiği bir dost. Burada desteğimi esirgemeyeceğim' dedi.

Kamerun'un ise Brezilya ile aynı grupta bulunduğuna dikkat çeken 21 yaşındaki sol bek, 'Bir diğer takım arkadaşım Aurelien Chedjou ile sohbet ettik ve ona bazı tavsiyelerde bulundum. Neymar'ı mutlaka iyi marke etmesi gerektiğini söyledim' diye konuştu.

'Çok önemli isimlerle birlikteyim'

Bu isimlerin dışında Fernando Muslera, Didier Drogba gibi oyuncuların da Dünya Kupası'nda boy göstereceğini, Felipe Melo'nun da daha önce bu tecrübeyi yaşamış bir isim olduğunu dile getiren Alex Telles Galatasaray'a transfer olduğu için kendini şanslı hissettiğini söyledi.

Sarı-kırmızılı oyuncu şöyle konuştu: 'Onlar gibi isimlerle birlikte forma giymek benim için muazzam bir tecrübe oldu. Zamanında bu isimleri televizyondan izlerdim. Şimdi aynı takımda oynuyor ve onların arkadaşıyım. Gerçekten futbolun çok önemli isimleri bunlar'.

'Kendimi çabuk geliştirdim'

Türkiye'ye kısa sürede uyum sağladığını belirten Brezilyalı futbolcu şöyle devam etti: 'Çok kısa bir süre içinde kendimi geliştirmek zorunda kaldım. Bu yüzden uyum sürecini çabuk atlattım. Oyunun enerjisi ile hızı arasındaki farkı hissettim. Gittiğimden beri beni en çok zorlayan ise işin fiziksel kısmı oldu. Şampiyonlar Ligi'nde forma giymek ise benim için bir rüyanın gerçeğe dönüşmesiydi'.

Gelecek yıl Galatasaray taraftarına daha da iyi bir Telles izleteceğini öne süren oyuncu, 'Şu an tatildeyim ve dinleniyorum. Ancak şimdiden yeni sezonu düşünüyorum. Sezon öncesi çalışmalarına katılacağım ve burada kendimi tam anlamıyla hazır hale getireceğim. Takıma ilk katıldığımda böyle bir fırsatım olmamıştı. Yeniden Şampiyonlar Ligi'nde boy göstermek için çalışacağım' şeklinde konuştu.

'Milli takıma seçileceğim'

Alex Telles yeni hedefinin Brezilya Milli Takımı olduğunu da gizlemedi. Bu turnuvada ülkesinin yalnızca bir izleyicisi olacak olan genç oyuncu, sarı-kırmızılı ekipte göstereceği performansla 2018 Dünya Kupası kadrosuna girmek istediğini kaydederek, 'Hayatımda her şey çok hızlı gelişiyor. Önümde sıradaki turnuva için dört yıllık bir hazırlık süresi bulunuyor. Brezilya Milli Takımı'na seçilmeyi ümit ediyorum. Çünkü daha tecrübeli olacağım' ifadelerini kullandı.

Maraton

Kaynak: http://www.maraton.com.tr/detay.asp?n...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın