Görüş Bildir
Haberler
Telefon Suya Düşünce Ne Yapılmalıdır ?

Telefon Suya Düşünce Ne Yapılmalıdır ?

Pchocasi
02.09.2014 - 11:05 Son Güncelleme: 02.09.2014 - 11:58

Telefon Suya Düşünce Ne Yapılmalıdır ?

Yaz aylarında kazalara kurban giden telefonların en korkulan durumlarından birisi de suya düşmesi. Peki telefon suya düştüğünde ilk olarak ne yapmalıyız ?

KAZA GELİYORUM DEMEZ

Evde, iş yerinde, tatilde veya herhangi bir yerde telefonunuza suyun temas etmemesi gerektiği halde suya düştüğü durumlarda en yaygın davranışlardan birisi saç kurutma makinesi ile kurutma işlemidir. Hal bu ki, saç kurutma makinesi en yapılmaması gereken davranışlardan birisi.

Yani yaralı bir hastayı gördüğünüzde yapmış olduğunuz ilk yardım ne kadar önemliyse, telefon içinde yapılacak ilk işlem çok önemlidir. Telefonların bu sayede binlercesi geri kullanıma açılabilmektedir. Peki telefon suya düştüğünde ne yapmalı ?

SIVI TEMASINDA İLK ADIMLAR

Telefonunuzun bir havuza veya büyük bir su birikintisine düştüğünü varsayarak işlemleri uygulayacağız. İlk olarak aşağıdaki adımları izlemenizde fayda var.

Telefon suya düştüğünde ilk olarak yapılması gereken batarya çıkıyorsa çıkartılmalı ve tamamen telefon kapatılmalı.

Ardından telefonunuzu parçalara ayırarak Batarya , SD kart ve Sim kart gibi cihazdan ayrılabilecek bütün şeyleri çıkartılmalı.

Üzerinde varsa sıvı temiz bir havlu veya vakum ile alınması gerekmektedir. Eğer vakum bulunmuyorsa şarj girişi , kulaklık girişi ve kart yuvaları gibi girişlerden ağzınız ile vakumlama işlemini gerçekleştirin.

İşlemleri tamamladıktan sonra telefonunuzu dolu bir pirinç tabağına batırın ve toplamda 48 saat bekletin. Pirinç her ne kadar bilinen eski bir yöntem olsa da, suyu çekme ve nemi alma konusunda üstüne yoktur.

48 saat telefonu beklettikten sonra çıkartarak kontrolü sağlayın. İçerisinde sıvı olduğunu düşünüyorsanız mutlaka bir gün daha bekletmeniz de fayda var.

Eğer telefondan yana şanslıysanız, % 65 – 70 ihtimal ile telefonunuz çalışacaktır. Bu gibi durumlarda telefonunuz sizin için önemliyse mutlaka kasko ve garanti yaptırmanızda fayda var.

Telefonun bozulması ve suya düşmesi gibi durumlarda yukarıda belirtmiş olduğumuz adımları vakit kaybetmeden yapmanızda fayda var. Destek almak için bizimle her zaman iletişime geçebilirsiniz.

PCHOCASI

Kaynak: http://www.pchocasi.com/telefon-suya-...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın