Görüş Bildir
Haberler
TBMM'de 700 Kişilik Güvenlik Zaafı

TBMM'de 700 Kişilik Güvenlik Zaafı

yelda kahveci
08.04.2014 - 16:40 Son Güncelleme: 08.04.2014 - 17:40

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun, TBMM’de saldırıya uğraması güvenlik zafiyetini ortaya çıkardı. Alınan bilgiye göre, TBMM’de 700 civarında polis gücü var. Siyasi partilerin gurup toplantılarının yapıldığı Salı günleri ise güvenlik önlemleri sıkılaştırılıyor. TBMM’ye gurup toplantılarını izlemek için gelen ziyaretçiler X-Ray cihazından ve üst aramasından geçiriliyor.

TBMM, Türkiye’nin en korunaklı alanı olarak biliniyor. Özellikle, CHP liderinin yumruklu saldırıya uğradığı ‘kulis’ olarak kullanılan bölüm, en sıkı korunan alan.

Grup toplantılarının yapıldığı kulislerde, normal bir günün üstünde 30’un üstünde polis görev yapıyor. Başbakan bir koruma ordusuyla Meclis’e gelirken, muhalefet liderleri de yakın korumalarıyla toplantı salonuna giriş yapıyor.

Siyasi partilerin gurup toplantılarında ziyaretçilere açılan kulis, onun dışında sadece milletvekillerinin kullandıkları bir mekan.

Kılıçdaroğlu’nun ise, bu kadar iç bir mekanda, Meclis güvenlik görevlilerinin görev yaptığı alanda saldırıya uğraması tartışmaları beraberinde getirdi.

CHP’nin İdare Amiri Malik Ecder Özdemir, dana önce TBMM Başkanı Cemil Çiçek’e güvenlik konusunda birkaç kez uyarı yaptıklarını vurgulayarak şöyle konuştu:

“Meclis başkanı sağır değilse duyuyordur. Biz defalarca Meclis’te güvenlik zaafı var dedik. Bu adam silahlı da olabilirdi. Silahla buraya gelenler olabilir. Daha ağır olaylar yaşanabilir.”

MHP Grup Başkanvekili Prof. Yusuf Halaçoğlu, “Bu olay adeta Meclis’in yol geçen hanına dönüştüğünü gösteriyor” dedi. 

Hülya KARABAĞLI

(ZETE- Ankara)

Kaynak: http://zete.com/2014/04/tbmmde-700-ki...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0