Tarih Öncesi Dönemdeki Hayvanların Neden Bu Kadar Büyük Olduklarını Hiç Düşündünüz mü?
Tarih Öncesi Dönemdeki Hayvanların Neden Bu Kadar Büyük Olduklarını Hiç Düşündünüz mü?
Devasa büyüklükte olan tarih öncesi çağdaki hayvanlar hala merak ve ilgi uyandıran bir konu. Öyle ki, yüzlerce filme ve diziye konu olmuş ve olmaya da devam ediyor. Hatta gezegenimizde yaşamış en büyük dinozorun hangisi olduğu konusunda bile tartışmalar sürüyor. Peki günümüzden farklı olarak o dönemlerdeki hayvanlar neden bir korku ve aynı zamanda hayranlık unsuru oluşturacak büyüklükteydi? Cevaplar içeriğimizde🤓 👇
İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam
2012 yılında, Kuzeybatı Patagonya'nın Neuquén Eyaleti'nde keşfedilen uzun boyunlu bir 'titanozorun' 98 milyon yıllık iskeleti belki de, şimdilik de olsa, tartışmalara son verecek kadar büyük.
İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam
'Rensselaer Politeknik Enstitüsü' ve 'Texas Austin Üniversitesi'nin 2019'da yaptığı birkaç çalışmaya göre, havadaki daha yüksek oksijen miktarı, bu canlıların Kuzey Amerika'da yayılmalarının sebebi olarak görülüyor.
'Sauropod dinozorlarının' varlığı, bu memelilerin nasıl bu kadar devasa büyüdüklerine dair diğer bir hipotezin doğmasına neden oluyor.
'Cope'un Kuralı' ise diğer bir hipotez. Paleontolog Edward Cope'a göre, evrimleşen soylardaki hayvanlar, zaman geçtikçe daha büyük olma eğilimi gösteriyorlar.
Diğer kanıtlar, tarih öncesi dönemde yaşamış hayvanların neden bu kadar büyük olduklarını ortaya koyuyor: Cevap, kemikleri ve akciğerleri...
İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam
'Supersaurus'un da devasa cüssesine bakacak olursak inanılmaz hafif kemikleri ve karmaşık bir hava kesesi sistemine sahip olduğuna inanılıyor.
Bambaşka bir dünyada yaşamış bu kocaman canlılara dair daha fazla gizemin çözülmesi dileğimizle...
Keşfet ile ziyaret ettiğin tüm kategorileri tek akışta gör!
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
Reklam
Yorum Yazın
İri değilim ben kemiklerim ve cigerlerim büyük 🥺🥺🥹
Başkasının kemiğini görmeyen kendi kemiğini iri zannedermiş 😎