Görüş Bildir
Haberler
Sutyen Takmak Göğüsleri Sarkıtıyor

Sutyen Takmak Göğüsleri Sarkıtıyor

Pegarose
29.01.2014 - 22:54 Son Güncelleme: 29.01.2014 - 23:59

Sutyen Takmak Göğüsleri Sarkıtıyor

Yapılan yeni bir araştırma, sürekli sutyen kullanımının memelerin erken sarkmasına neden olduğunu kanıtladı.

Son dönemde ünlüler arasında sutyensiz gezmek bir moda halini aldı. Bu modanın başını çekenler de Miranda Kerr, Gwyneth Paltrow, Kim Kardashian gibi ünlüler.

Belki onlar bunu giydikleri elbiseyi daha güzel taşımak ya da dikkat çekmek için yapıyorlar ama Fransa’da yapılan bir araştırma sutyensiz gezen bu ünlülerin çok da haksız olmadığını gösterdi.

Fransa’nın Besançon Üniversitesi’nde yapılan araştırmanın sonuçları kadınlar arasında bir tür kabus haline dönüşen “eğer giymezsem göğüslerim sarkar, sırt ağrısından hastanelik olurum” düşüncesini de yerle bir edebilir.

Hatta tam tersine sutyen takmak tüm bu problemlere yol açıyor olabilir.

Yaklaşık 15 yıl boyunca devam eden araştırmayı yürüten Profesör Rouillon, sutyensiz gezmenin göğüslerin şeklini koruduğunu ve sırt ağrılarını da önlediğini” söyledi.

Profesör Rouillon “Genel inanışın aksine sutyen giyilmezse göğüsler sarkmaz ama sıkı kalır ve derinin kalitesi de artar” diye konuştu.

Araştırmaya katılan kadınların yüzde 42′sinin sutyensiz gezdikleri ilk dönemde kendilerini rahatsız hissettiğini söyleyen Profesör Rouillon “Ama sonra bu his kayboldu. Sırt ağrısı hissetmediler ve spor da dahil günlük aktivitelerini rahatlıkla yaptılar” dedi.

Ancak Profesör Roullion yine de kadınların sutyenlerini hemen çöpe atmamaları gerektiğinin altını çizerek araştırmanın az sayıda kadın üzerinde yapıldığını ve uzun süreli sutyensizliğin sonuçlarının henüz bilinmediğini belirtti.

Kaynak: http://www.pegarose.com/sutyen-takmak...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
18
13
10
3
2
2
2
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın