Görüş Bildir
Haberler
Suriyeli Çocuklar İçin 1 Milyar Dolar Gerekiyor

Suriyeli Çocuklar İçin 1 Milyar Dolar Gerekiyor

yelda kahveci
07.01.2014 - 17:02
İçeriğin Devamı Aşağıda

Suriyeli Çocuklar İçin 1 Milyar Dolar Gerekiyor

UNICEF’in de dahil olduğu dört uluslararası kuruluş, bir kuşak Suriyeli çocuğu kaybetmemek için acil yardım çağrısında bulundu.

UNICEF, UNHCR, Save the Children ve World Vision Suriye’de bir çocuk kuşağının kaybedilmesini önlemek için küresel savunuculara ve bir milyar dolarlık yatırıma ihtiyaç olduğunu açıkladı ve yardım çağrısında bulundu.

Dört kuruluş yaptıkları ortak açıklamada, yardım kuruluşları başta olmak üzere herkesten Suriyeli çocukları korumaya, daha istikrarlı ve güvenli bir gelecek kurma şansı yaratmaya yönelik “Kayıp Kuşak Olmasın” stratejisine destek vermelerini istedi.

UNICEF Genel Direktörü Anthony Lake “Bir kuşağın gözlerimizin önünde yitip gitmesine seyirci kalamayız” derken dört kuruluş Suriyeli çocukların karşı karşıya oldukları zararın büyüklüğüne dikkat çekti.

“Bu çocuklar, ailelerinin ve en sevdiklerinin öldürülüşüne, okullarının yıkılmasına tanıklık etmiş, umutlarını tüketmiştir.

“Birçoğu fiziksel ya da psikolojik yaralar almış ya da her ikisine birden maruz kalmıştır.

“Ayrıca, çocuklar çocuk işçiliği, silahlı grup ve güçlere alınma, erken yaşta evlendirilme ve toplumsal cinsiyet temelli şiddetin diğer biçimleri gibi her tür olumsuzluğa ve sömürüye açık hale gelmişlerdir.”

Adı geçen dört kuruluş ve bölgedeki diğer ortakları, bir milyon dolarlık kaynağı, hükümetler ve yerel topluluklarla birlikte yaşama geçirilecek programlara aktaracak.

Bu programlar, çocuklar için güvenli eğitim; sömürü, şiddet ve istismardan korunma; psikolojik bakım ve hizmet gibi çalışmaları içerecek, dengesizlikler içindeki bir bölgede sosyal bütünleşme ve istikrar için daha fazla fırsat yaratacak.

Programlar ulusal ve toplum temelli çocuk koruma sistemlerini güçlendirecek girişimler de öngörüyor.

Girişimin aynı zamanda örgün ve örgün olmayan yaklaşımlar aracılığıyla kaliteli eğitime erişimi de yaygınlaştıracağı planlanıyor.

Açıklamada, Kayıp Kuşak Olmasın girişimi için gerekli kaynakların büyük bölümünün sağlanması için iki yoldançalışıldığı da belirtildi.: Suriyeli mülteci çocukların ihtiyaçlarının karşılanmasına yönelik Bölgesel Yardım Planı ve kendi ülkelerinde yerlerinden olan Suriyeli çocukların ihtiyaçlarını gözeten Suriye İnsani Yardım Planı.

Bianet

Kaynak: http://www.bianet.org/bianet/cocuk/15...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0