Görüş Bildir
Haberler
Süper Lig'de Kaleyi Şaşıranlar

Süper Lig'de Kaleyi Şaşıranlar

Batuhan
21.05.2014 - 16:27

Süper Lig'de Kaleyi Şaşıranlar

Spor Toto Süper Lig'in 2013-2014 sezonunda futbolcular, 18 kez kendi ağlarını havalandırdı.

ligin ilk yarısında 7, ikinci devresinde ise 11 kez futbolcular, hatalı vuruşla topu kendi ağlarına gönderdi. Çaykur Rizespor'un Nijeryalı defans oyuncusu Oboabona, kendi kalesine iki gol atma talihsizliğini yaşadı.

Sezonun ilk yarısında, Bursaspor'dan Civelli, Gaziantepspor'dan Binya, Kardemir Karabükspor'dan Uğur Uçar, Çaykur Rizespor'dan Oboabona, Trabzonspor'dan Henrique, Gaziantepspor'dan Stankevicius ve Kayserispor'un kalecisi Gökhan Değirmenci kendi kalesine gol attı.

Talihsizlik ikinci devre arttı

Spor Toto Süper Lig'in ikinci devresinde ise kaleler daha fazla şaştı. 11 futbolcu, şansız bir şeklide topu kendi ağlarıyla buluşturdu.

Akhisar Belediyespor'dan Merter Yüce, ikinci devrenin ilk haftasında Elazığspor'a 2-1 yenildikleri maçta rakip takımın ilk golünü kaydetti. Merter, caza sahasında oluşan karambolde topu kafa vuruşuyla kendi filelerine gönderdi.

Ligin 20. haftasında ise kalesini şaşıran isim Kayserispor'dan Alper Uludağ oldu. Kayserisporlu futbolcu, Elazığspor'a 3-0 mağlup oldukları maçta yanlışlıkla kendi ağlarını havalandırdı. Alper'in ters vuruşuyla 1-0 öne geçen Elazığspor, sahadan 3-0 galip ayrıldı.

Galatasaraylı savunma futbolcusu Ceyhun Gülselam, 21. haftada rakip takım adına sahne aldı. Ceyhun, kendi kalesine attığı golle Galatasaray'ı zirve yarışında iki puandan etti. Genç savunma oyuncusu, Akdeniz deplasmanında kendi ağlarını sarsarak takımını 2-1 geriye düşürdü. 'Aslan', Umut Bulut'un son dakikalarda kaydettiği golle maçtan bir puanla ayrıldı.

Kendi kalesine iki gol

Çaykur Rizespor'un 2014 Dünya Kupası'na davet edilen Nijeryalı savunmacısı Oboabona, bu sezon iki kez topu kendi filelerine gönderdi. Ligin ilk yarısında Torku Konyaspor ile karşılaştıkları maçta kendi kalesine gol atan futbolcu, 22. haftada bir şanssızlık daha yaşadı.

Oboabona, Bursaspor'a 2-0 yenildikleri karşılaşmada rakip takımın ikinci golünde başrol oynadı. Nijeryalı futbolcu, Fernandao'nun şutunda ters vuruşla Bursasporlu taraftarları sevindirdi.

Kaleciler sahne aldı

Süper Lig'in ikinci yarısında üç kez de kaleciler kendi korudukları kaleye gol attı.

İlk olarak 19. haftada Elazığspor'un kalecisi Ivesa sahneye çıktı. Hırvat kaleci, Kardemir Karabükspor'a 3-1 yenildikleri maçta direkten dönen topu tamamladı. Kardemir Karabükspor, Ivesa'nın istem dışı golüyle 2-1 öne geçti. 22. haftanın şanssız kalecisi ise Kasımpaşasporlu file bekçi Isaksson'du. İsveçli milli kaleci, Sivasspor'un golcüsü Aatif'in kafa vuruşunda topu uzaklaştırmak isterken kendi koruduğu ağlarla buluşturdu. Isaksson'un golü Sivasspor için yeterli olmazken, Kasımpaşa sahadan 6-2 galip ayrıldı.

Beşiktaş'ın filebekçisi Tolga Zengin de 31. haftada kendi kalesine gol atan kaleciler arasına girdi. Sivasspor maçında Aatif'in içeri çevirdiği top önce milli kalecinin eline sonra da direğe çarparak siyah-beyazlı ağlara gitti. Sivasspor, karşılaşmadan 3-0 galip ayrılırken, Beşiktaş ikincilikten oldu.

Gençlerbirliği'nin savunmacıları iş başında

Akhisar Belediyesporlu Ferreira, Elazığsporlu Çağlar Birinci ve Gençlerbirliği'nin savunmacıları Ahmet Çalık ile Radkov kendi kalelerine gol atan futbolcular arasında yer aldı.

Elazığsporlu oyuncu Çağlar Birinci, Gençlerbirliği'nin 3-1 kazandığı karşılaşmada skoru belirleyen golü attı Ferreira da Galatasaray'ın, Akhisar Belediyespor'u 6-1 mağlup ettiği maçta sarı-kırmızlı takım adına bir gol kaydetti.

Ahmet Çalık ise Galatasaray'ın, Gençlerbirliği'ni 3-2 yendiği karşılaşmada rakip takım adına sahne aldı. Burak Yılmaz'ın ortasında topa istediği gibi vuramayan genç stoper, skorun 2-2'ye gelmesine neden oldu.

Başkent temsilcisinin Belaruslu savunmacısı Radkov da Sivasspor maçında kalecisine geri pas vermek isterken topu yanlışlıkla kendi ağlarına gönderdi. Gençlerbirliği, bu golle 1-0 geriye düşmesine rağmen sahadan 2-1 galip ayrılmasını bildi.

Eurosport

Kaynak: http://tr.eurosport.com/futbol/super-...
İçeriğin Devamı Aşağıda

Spor Toto Süper Lig'de kendi kalesine gol atan futbolcular, takımları ve gol attıkları maçlar şöyle:

Spor Toto Süper Lig'de kendi kalesine gol atan futbolcular, takımları ve gol attıkları maçlar şöyle:
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0