Görüş Bildir
Haberler
Sünger Bob Kendi Kalesinde!

Sünger Bob Kendi Kalesinde!

Onedio Medya
04.09.2015 - 20:07

Geçtiğimiz günlerde restorasyon çalışmasına kurban giden ve çizgi film karakteri 'Sünger Bob'a benzetilen Şile'deki Ocaklıada Kalesi için MHP İlçe Başkanlığı ilginç bir eyleme imza attı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Çok tartışılan 'restorasyon çalışması' ile ilgili basın açıklaması düzenleyen MHP İlçe Başkanlığı açıklamadan önce Sünger Bob kıyafeti giyen bir animatörle Üsküdar Caddesi’nde dolaştı.

İlgili Haber: Restore Edilen Şile Kalesi, 'Sünger Bob'a Benzetildi

“Şilemizin bir kalesi vardı. Buram buram tarih, buram buram geçmiş kokardı” diyen MHP Şile İlçe Başkanı Hüseyin Özgür açıklamasında restorasyon projesine İstanbul Büyükşehir Belediyesi teşekkülü BİMTAŞ’ın dahil olmasıyla bu sonucun ortaya çıktığını savundu.

"BİMTAŞ’la restorasyon sürecine tüy dikildi"

"BİMTAŞ’la restorasyon sürecine tüy dikildi"

Özgür, süreci şöyle anlattı: “Mevcut yönetim, doğru bir kararla bir gün onu restore etmeye karar verdi. Gidip Kocaeli Üniversite’si Mimarlık ve Tasarım Fakültesi’nin kapısını çaldılar. Fakülte Dekanlığı Şile Belediyesinden gelen talep üzerine konuyu ciddiye alarak, hemen akademisyenler ve öğrencilerden kurulu bir ekiple çalışmalarını başlattı. 

Bu bir saha çalışması olacaktı, ne demekti bu saha çalışması? Ekibin sadece günlük ihtiyaçları ve masrafları belediye tarafından karşılanacak, çizilecek planlar, projeler ve çalışma kapsamına giren diğer bütün işlemler için hiçbir ekstra ücret alınmayacaktı. Kocaeli Üniversitesi ekibi bütün iyi niyetiyle çalışmalarına başladı. İlk etapta hazırladığı plan ve projeleri 6 Nolu Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma kuruluna sundu. Sunmasıyla da kurulun aşılmaz ve anlaşılmaz tutumu nedeniyle, projeden çekilmesi bir oldu.”

Bunun ardından devreye İBB teşekkülü olan BİMTAŞ’ın girdiğini aktaran Özgür, “BİMTAŞ, konuyla ilgili çalışmaları hazırlayarak yeniden 6 Nolu kurulun onayı sundu. Kocaeli Üniversite’si ekibine kök söktüren kurul gitmiş, İBB Bimtaş’a kapılarını ve onaylarını sonuna kadar açan bir kurul gelmişti. 

İki tanesi 1 ve 4 Nolu Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurullarına üye olan üç kişilik bilim kurulunun oluşturulmasıyla da restorasyon tarihine kara bir leke olarak geçecek işlemin önü sonuna kadar açılmış, tüy dikilmiş oldu”dedi.

‘Kale kimse gülmekten saldıramasın diye mi inşa edilmiştir?’

Şile Kalesi restorasyonuna dair eleştirilerimiz restorasyon fikrine değil, yoldan çıkıp tarihi bir değerimizi ucubeye döndüren bir işin yapımındaki özensizliğe ve başarısızlığadır' diyen MHP'li Özgür, “Ocaklı Kale düşmana Şirin görünsün, kimse gülmekten saldıramasın diye mi inşa edilmiştir?” diye sordu.

Ayrıca Bkz: Restorasyon Faciası Sonucu Şile'deki Kalenin Benzediği 16 Şey

Özgür şöyle devam etti: “Şile Belediye Başkanı Mimar Can Tabakoğlu da restorasyonda ‘Sünger Bob Döneminin’ temelini atarak ülke komedi tarihine geçmiş, Şilemizin marka değerine katkı sağlayan en önemli unsurlardan birini maskaraya çevirerek, ilçemizi alay konusu yapmıştır.”sorusunu aklımıza getirmektedir' dedi.

DHA

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2
2
1
1
1
0
0