Görüş Bildir
Haberler
Stonehenge Aslında Hesap Makinesiymiş

etiket Stonehenge Aslında Hesap Makinesiymiş

Ulaş
22.08.2016 - 18:09 Son Güncelleme: 23.08.2016 - 11:28

Adelaide Üniversitesi'nden araştırmacıların yaptığı çalışmaya göre Stonehenge ve diğer çember şeklindeki taş yapılar aslında yılın en uzun ve en kısa günlerinde güneşin doğduğu noktayı işaret etmek amacıyla dizilmiş taşlardı. Araştırma sonucunda bu binlerce yıllık yapıların o dönemin hesaplama cihazları olduğu keşfedildi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Bu taş çemberlerin Druidler tarafından tapınak olarak kullanıldığı, buralarda tanrılara kurbanlar verildiği ya da savaşların ardından ölenler adına anıt olarak dikildiği gibi çeşitli düşünceler savunuluyordu. Bazılarına göre ise bu yapılar uzaylılar tarafından inşa edilmiş bir çeşit iletişim yöntemi ya da antik bir bilgisayardı. Geçmişte yapılan çalışmalarda bu yapıların Güneş ve Ay’ın konumlarıyla ve çeşitli gök cisimlerinin hareketleriyle benzerlik gösterdiği ortaya çıkarılmış ancak bu benzerliğin bir amaç dahilinde mi yoksa tesadüfen mi gerçekleştiği belirlenememişti.

Taşların yalnızca Güneş ve Ay ile değil çevreyle ilişkisi de keşfedildi

Taşların yalnızca Güneş ve Ay ile değil çevreyle ilişkisi de keşfedildi

Dünya Halleri'nde yer alan habere göre; konu ile ilgili araştırma yapmaya karar veren Adelaide Üniversitesi araştırmacıları ilk kez bu yapıların konumları ile gök cisimlerinin konumları arasındaki ilişki kanıtlayacak bir çalışma yürüttü. Yapıların iki boyutlu ve üç boyutlu analizlerini kullanan ekip, taşların sadece Güneş ve Ay ile ilişkisini değil aynı zamanda çevreyle ilişkisini de keşfetti.

İskoçya’da Isle of Lewis’te bulunan ‘Callanish Taşları‘ adı verilen bir grup antik yapı üzerinde çalışan ekip, bu yapıların yarısında Kuzey ufuk çizgisinin daha yüksek ve yakın olduğunu, ayrıca yaz gündönümünde (yılın en uzun gününde) güneşin bu ufkun en yüksek noktasının ardından doğduğunu gördü. Aynı şekilde yapıların diğer yarısında kış gündönümünde (yılın en kısa gününde) güneş en yüksek ufuk noktasının ardından doğuyordu.

Yani bu taşların bulunduğu konum tesadüfi değil, özellikle seçilmiş noktalardı.

Antik hesaplama cihazı

Antik hesaplama cihazı
İçeriğin Devamı Aşağıda

Tam olarak bu taşların olduğu noktada duran bir kişi, güneşin doğuşunu izleyerek yılın hangi döneminde olduğunu ve yaz ya da kış aylarına ne kadar uzaklıkta olduğunu görebiliyordu. Bu da bu taşların eski bir takvim görevi gördüğü anlamına geliyor. Yılın günlerini ve mevsim geçişlerini hesaplamak için kullanılan bu taşların tarihin en eski hesaplama cihazlarından birisi olduğu ortaya çıkmış oldu. Yani teoriler arasında gerçeğe en çok yaklaşanı, bu taşların uzayla ilgili bir tür bilgisayar olduğunu iddia eden teori oldu.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
321
92
86
13
12
8
7
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın

doctor whodaki gibi bişey çıkmasında

Yasin Saka

Neydi? Pandora Kutusu mu ne vardı sanırım.

Pasif Kullanıcı

Bunu komsum 18 yil once soylemisti. Ona da, babasi 451 yil once soylemis. Babasi 1200 yil once bir kagit bulmus, once ne yazdigini anlamamis ve aklina 2880 y... Devamını Gör