onedio
Görüş Bildir
article/comments
article/share
Haberler
Stoksuz Satış Modeli: Drop-Shipping Nedir?

Keşfet ile ziyaret ettiğin tüm kategorileri tek akışta gör!

category/test-white Test
category/gundem-white Gündem
category/magazin-white Magazin
category/video-white Video

Stoksuz Satış Modeli: Drop-Shipping Nedir?

Özge Tepe
01.04.2023 - 22:39

Çevrimiçi bir iş fırsatı arıyorsanız , muhtemelen stoksuz satışla karşılaşmışsınızdır. Dropshipping, hevesli e-ticaret girişimcisi için yüksek getiri sağlayabilen bir çevrimiçi iş modelidir. Küçük bir başlangıç ​​sermayesi ve biraz alın teriyle stoksuz satış yapmaya başlamak mümkündür. Başarıyı görmeye başladığınızda, reklamcılık ve marka oluşturmaya daha fazla kaynak ayırarak ölçeklendirebilirsiniz ancak öncelikle dropshippingin nasıl çalıştığını bilmeniz gerekir.

Bu içeriğimizde dropshipping hakkında merak edilen bilgilere ulaşabilirsiniz.

İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

Dropshipping Nedir?

Dropshipping Nedir?

Stoksuz satış , envanteri depolamak yerine tüccarların müşteriler sipariş verirken üçüncü taraf tedarikçilerden ürün satın aldığı çevrimiçi mağazalar için bir tür perakende satış yöntemidir. Ürünler daha sonra doğrudan tüketiciye gönderilir. Bu şekilde, satıcının ürünü doğrudan ele alması gerekmez. 

Perakende mağaza müdürü için sevkiyat ve sipariş karşılama söz konusu olduğunda, bu çoğunlukla müdahale gerektirmeyen bir süreçtir. Satıcının ürünleri stoklaması, envanteri toplu olarak sipariş etmesi veya siparişleri herhangi bir şekilde fiziksel olarak yerine getirmesi gerekmez. Bunun yerine, üçüncü taraf tedarikçi, ürünleri satıcının adına gönderecektir. 

Stoksuz satış, girişimciler için harikadır çünkü bir mağazayı işletmek, geleneksel perakende modeli kadar işletme sermayesi gerektirmez. Gerçek mekanda faaliyet gösteren bir mağaza açmanız, çalışanları işe almanız, ışıkları açık tutmanız, genel giderleri ödemeniz veya ürün stoklamanız gerekmez. Bunun yerine, çevrimiçi bir vitrin açarsınız ve hali hazırda ürünleri ve depo alanı olan tedarikçilerden toptan satın alırsınız.

Dropshipper Nedir?

Dropshipper Nedir?

Dropshipper, bir perakende tüccar için envanteri yöneten ve siparişleri müşterilerine gönderen bir üretici veya tedarikçidir. Tüccar, mağazaya trafik çekerek ve siparişleri işleyerek müşteri kazanmaktan esas olarak sorumludur. Yani etkili bir aracıdır.

Milyonlarca girişimci, giriş engellerinin düşük olması ve lansman için daha az para gerektirmesi nedeniyle stoksuz satış için akın ediyor. Tabii ki, bu iş modelinin hem dezavantajları hem de avantajları var ve kendi stoksuz satış e-ticaret işinizi kurmadan önce bazı detayları bilmeniz gerekir. Stoksuz satışın artılarını ve eksilerini anladığınızda, bunu etkili bir şekilde nasıl yapacağınızı öğrenmek daha kolay olacaktır.

Dropshipping'in Faydaları

Dropshipping'in Faydaları

Dropshipping'in en önemli faydaları şu şekilde sıralanabilir:

  • İşi kurmak kolaydır: Stoksuz satış yapmaya başlamak için önceden iş deneyimine ihtiyacınız yok. Temel bilgileri öğrenmek için biraz zaman ayırırsanız, hızla bir iş kurabilir ve gerisini ilerledikçe öğrenebilirsiniz. Başlangıç ​​maliyetleri düşük olduğu için stoksuz satış işine başlamak kolaydır. Örneğin, ürünleri depolamak için bir depoya veya size yardımcı olacak bir ekibe ihtiyacınız yok. Ayrıca stoklama veya nakliye konusunda da endişelenmenize gerek yok. Tüm bunlar, işinize bugün başlayabileceğiniz anlamına gelir. Her şeyi birkaç saat içinde çalışır hale getirebilirsiniz.

  • Ölçeklenebilirdir: Büyüdükçe, iş modelinizin çok fazla değişmesi gerekmez. Büyüdükçe satış ve pazarlamaya daha fazla çalışmanız gerekecek, ancak daha fazla sipariş işlemek dışında günlük hayatınız aşağı yukarı aynı kalacak. Stoksuz satışın faydalarından biri, ölçeklendirdiğinizde altyapı maliyetlerinin hızla artmaması. Bu nedenle, işletmenizin pazarlama tarafına ayırmanız gereken daha çok şey kalır. İşletmenizi tanıtmaya ve harika müşteri deneyimleri sunmaya ne kadar odaklanırsanız, o kadar iyi durumda olursunuz.

  • Dropshipping bir ofis gerektirmez: Tüm bir işletmeyi doğrudan dizüstü bilgisayarınızdan yönetebilirsiniz ve herhangi bir üst düzey yatırım yapmanıza gerek yoktur. En büyük gideriniz, mağazanız daha fazla ilgi kazandıkça ölçeklendirebileceğiniz bir bütçe olan reklam olacaktır. İşletmeniz büyüse bile maliyetleriniz oldukça düşük olacaktır.

  • Stoksuz satış esnektir: Bu onun en büyük faydalarından biridir. Kendi patronunuz olur ve kendi kurallarınızı koyarsınız. Bir dizüstü bilgisayar ile evden çalışabilir ve sizin için en uygun zamanları çalışma zamanı yapabilirsiniz. Tamamen kendi hızınızı belirleyerek çalışmanızı sürdürebilirsiniz. Stoksuz satış, işinize yarayacak kararlar vermeniz için size çok fazla alan sağladığı için de esnektir. Yeni ürünleri dilediğiniz zaman kolayca listeleyebilir, stratejilerinizi anında ayarlayabilirsiniz. Tatile gidiyorsanız, siz yokken pasif gelir elde etmek için her şeyi otomatikleştirebilirsiniz.

  • Yönetimi kolaydır: Personel kiralamak veya depo alanı kiralamak gibi çok fazla taahhütte bulunmanızı gerektirmediğinden, her şeyi çok az güçlükle yönetebilirsiniz. Tedarikçileri bulduktan ve her şeyi ayarladıktan sonra , çoğunlukla yalnızca çevrimiçi vitrininizi yönetmekten sorumlusunuz.

Dropshipping'in Dezavantajları

Dropshipping'in Dezavantajları

Dropshipping bazı dezavantajlara da sahiptir. Bunları şu şekilde sıralayabiliriz:

  • Marjları düşüktür: Stoksuz satışın dezavantajlarından biri, başlangıçta düşük marjlar beklemeniz gerektiğidir. Bu, kârlı olamayacağı anlamına gelmez, ancak bazı nişlerde ürün marjının küçük olabileceğinin farkında olmalısınız. Müşterilerin dikkatini çekmek için savaşırken, arzu ettiğiniz türde kâr elde etmek zor olabilir. Bununla birlikte, doğru nişi seçer ve doğru kitleyi hedeflerseniz, daha geniş marjlar elde etme olasılığınız çok daha yüksektir. Rekabetin düşük olduğu nişlerde, daha iyi marjlara da sahip olacaksınız, ancak bir noktada satışlar düzleşmeye başlayabilir. Bu nedenle birçok stoksuz satış mağazasının başarısı, yüksek satış hacimleri sağlayan yüksek düzeyde optimize edilmiş reklamlara bağlıdır. 

  • Sipariş işlemeyi zorlaştırabilir: Stoksuz satış temelde basit görünüyor: Müşteri siparişlerini siz işledikten sonra tedarikçiniz yerine getiriyor. Ancak birden çok tedarikçiden ürün alıyorsanız bazı sorunlarla karşılaşabilirsiniz. Tedarikçilerinizin her biri farklı bir nakliye çözümü kullanıyor olabilir, bu da hem sizin hem de müşterileriniz için sorun teşkil eder. Gönderim kurulumunuza bağlı olarak , özellikle birden fazla ürün gönderilirken gönderim maliyeti fahiş olabilir. Farklı tedarikçilerin ayrıca işleme ve faturalandırma için farklı yapıları olacaktır. Tedarikçilerinizle etkileşimi yönetmeniz gerektiğinden, bu süreç bazen zor olabilir.

  • Çok fazla kontrol sahibi olamazsınız: Stoksuz satışın dezavantajlarından biri, stoksuz satış sürecinin ürünleri stoklama, sipariş karşılama ve nakliye gibi belirli yönleri üzerinde kontrol sahibi olmamanızdır. Her şeyi doğru yapmak ve sorunsuz çalışmak için tedarikçilerinize güvenmelisiniz. 

  • Müşteri hizmetleri daha zorludur: Bu, siparişler ters gittiğinde veya tedarikçiler başarısız olduğunda ortaya çıkan başka bir sorundur. Yalnızca mağaza sahibi olduğunuz ve çok fazla kontrole sahip olmadığınız için siparişleri düzenlemek ve müşteri desteğini yönetmek zor olabilir. Stoksuz satışın en talihsiz dezavantajlarından biri, müşterileriniz şikayet ettiğinde suçu sizin üstlenmeniz gerektiğidir. Her şeyi doğru yapıyor olabilirsiniz ancak tedarikçilerinizin sorunları varsa yine de sorunlarla karşılaşabilirsiniz. Bununla birlikte, tedarikçileriniz adına sorumluluk almak ve hatayı üstlenmek iş modelinin bir parçasıdır.

Dropshipping Süreci

Dropshipping Süreci

Stoksuz satışın ne olduğunun yanı sıra nasıl çalıştığı da önemlidir. Dropshipping süreci genel olarak şu aşamalarla ilerler:

  • Üretici, ürünleri oluşturur ve bunları tedarikçilere ve toptancılara toplu olarak satar.

  • Tedarikçiler ve toptancılar ürünleri perakendecilere satarlar.

  • Perakendeciler ürünleri tüketicilere satarlar.

Daha detaylı açıklamak gerekirse dropshippingde öncelikle ürünler üretim hattından çıktıktan sonra toplu olarak tedarikçi ve toptancılara satılır. Perakendeciler belirli bir ürün türü için tedarikçi arar. Perakendeci ve tedarikçi daha sonra birlikte çalışmak için bir anlaşma yapar. Burada ufak bir detay bulunur: Doğrudan ürün üreticilerinden satın alabilseniz de, bunun yerine tedarikçilerden satın almak genellikle çok daha kolaydır. Çoğu üreticinin oldukça yüksek olabilen minimum satın alma gereksinimleri vardır ve ayrıca ürünleri depolamanız, stoklamanız ve göndermeniz gerekir. Yani, dropshipping sürecine oldukça aykırı bir geleneksel ticarete yönelmiş olursunuz.

Perakendeciler, tüketicilerin ürünleri satın aldığı çevrimiçi vitrinler sağlar. Toptancı ürünü işaretledikten sonra, perakendeci nihai fiyata ulaşmak için bir kez daha işaretler. Yani, öğenin maliyet fiyatını kapsayan ve kâr getirecek bir fiyatlandırma sürecine girilir. Daha sonra ürünleri müşteriler satın alır ve perakendeci adına toptancı gönderir. Herkes kendi payını alarak satışını gerçekleştirmiş olur.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
Reklam
category/eglence BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
5
4
2
0
0
0
0
Yorumlar Aşağıda
Reklam
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın