Görüş Bildir
Haberler
Sotheby's ve eBay'den Online Müzayede

Sotheby's ve eBay'den Online Müzayede

Ulaş
15.07.2014 - 17:42
İçeriğin Devamı Aşağıda

Sotheby's ile eBay müzayedelerin internet üzerinden canlı yayınlanması için işbirliği yapıyor

Bu sonbahardan itibaren Sotheby’s Müzayede Evi’nin New York’taki müzayedeleri, online alışveriş devi eBay’in sitesinde açılacak yeni bölüm üzerinden canlı olarak takip edilebilecek. Böylece 270 yıllık müzayede evinin seçkin koleksiyonu eBay’in 145 milyon müşterisine ulaşacak.

Sotheby’s daha önce kendi internet sitesi üzerinden açık artırma düzenliyordu fakat online stratejisi içerden de dışarıdan da eleştirilmişti. Sotheby’s’in en büyük hissedarı Daniel Loeb Ekim 2013’te yazdığı mektupta, “Sotheby’s acil restorasyona ihtiyacı olan bir usta ressam tablosu gibi” diyordu.

Sotheby’s ile eBay’in anlaşmasına göre, öncellikle 18 koleksiyon kategorisinin New York'taki müzayedeleri eBay’in sitesinde canlı yayınlanacak. Fakat Yayoi Kusama, Jackson Pollock gibi tanınan sanatçıların eserlerinin milyon dolarla alıcı bulduğu efsanevi akşam satışları yayınlara dahil olmayacak.

2013 yılında Sotheby’s müzayedelerinde satılan parçaların yarısından fazlası 5 bin ile 100 bin dolar arasındaydı, bu da, eBay’in genel müdürlerinden Gene Cook’a göre sitenin müşterilerine hitap edebilecek bir fiyat aralığı. Şirketin verilerine göre her gün eBay’deki 3 bin 500’den fazla açık artırma 5 bin doların üzerinde rakamlarla kapanıyor.

Kaynak: http://www.milliyetsanat.com/haberler...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
0
0
0
0
0
0