Görüş Bildir
Haberler
Sosyal Medya Uzmanının Bir Günü ve Delirten Klişeler

Sosyal Medya Uzmanının Bir Günü ve Delirten Klişeler

Sosyal Medya Kulübü
15.01.2014 - 18:14 Son Güncelleme: 15.01.2014 - 18:18

Bir sosyal medya uzmanı için gün diğer  çalışanlar gibi sabah belirli bir saatte başlamaz. O henüz uyandığında telefonunu tek gözü kapalı iken eline alır ve çalışma yaptığı markalara o uyurken birileri yorum yapmış mı, takipçi sayısı artmış diye bakar.  Dişlerini fırçalarken, araba kullanırken bile hep bi gözü facebooktadır. Eğer freelance çalışmıyorsa gidecek bir işi var demektir ve ofisine  gelir gelmez herkesten önce bilgisayarı açar.

İlk işi o yolda iken geçen sürede  yönettiği sayfalarda neler olduğunu kontrol etmek olur. Sonra yeni  içerikler yazmak üzere kolları sıvar. Önce gündemi izler, gündeme dair  bir haberi kullanmak için kendi sektörü ile gündemin alakalı alakasız  haberlerini bağdaştırmak üzere jimnastik yapmaya başlar.

İçeriği yazar ve ardından derin bir  görsel arayışı başlar. Metne uygun görsele de ulaştıktan sonra resim

düzenleme programları üzerinde çalışır ve içeriğini paylaşır. Ancak tek  bir mecrada ve tek bir markada çalışmadığı için işi henüz bitmemiştir. 

Üstelik son derece basit görünen bu iş, metindeki imla kurallarının  önemi, çalıntı içerik ve görsel kullanamamanın uyarısı, estetik ama  markanın amacına olma kaygısı, sosyal medyayı facebookta komik fotoğraf paylaşmak sanan müdürlerin müdahalesi derken karmaşık ve sinir bozucu bir sürece dönüşür.

Kaynak: http://sosyalmedya-tr.com/faydali-bil...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
1
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın