Görüş Bildir

Bu haber taslak halindedir!

Haberler
Sophie Bradley-Auckland’ın Hikayesi: Anne, Bakıcı, Kaptan, Rol Model

Sophie Bradley-Auckland’ın Hikayesi: Anne, Bakıcı, Kaptan, Rol Model

Onedio Spor
07.08.2020 - 12:28

Eğer bağlılık ve sadakat bir kaptanda aradığınız en önemli özellikse Sophie Bradley-Auckland, bunu günlük yaşantısında pek çok kez gösteriyor. Hem de 6 kat daha fazla.

Elif Tuğra, Liverpool Kadın Futbol Takımı’nda forma giyen Sophie Bradley-Auckland hakkında kulübün resmi internet sitesinde yayımlanan yazıyı çevirdi.

Bradley-Auckland, Liverpool Kadın Futbol Takımı’nın savunma oyuncusu, kaptanı ve Joie Baby nin yeni marka elçisinin antrenmanlara katılmak için yolda geçirdiği vakit.

Yalnızca bu olsaydı etkileyici olurdu ama düşünülmesi gereken 2 farklı ve önemli konu daha var.

17 aylık Macie nin annesi olan Bradley-Auckland, aynı zamanda Nottingham daki Edenhurst Huzurevinin de genel müdürü.

Ortalama olarak bir günü, saat 6.30 da başlıyor çünkü kızı Macie yi bakıcısına götürmeden önce birlikte vakit de geçirmesi gerekiyor. Daha sonra ailesinin sahibi olduğu Edenhurs ta gidiyor.

Doğu Midlands tan Merseyside a olan uzun yolculuğa çıkmadan önce daha çok aile üyeleri olarak tanımladığı huzurevi sakinlerini ziyaret ediyor.

Günün sonunda, antrenmanlardan sonra Macie yi uyutmak için tam zamanında eve varıyor.

Kaptan Sophie Bradley- Auckland | Fotoğraf: Instagram

2011 deki Kadınlar Dünya Kupasında İngiltere milli takımı, 2012 deki Londra Olimpiyatlarında da Birleşik Krallık milli takımında forma giyen Bradley- Auckland, Liverpool’un resmi internet sitesine, “Sanırım profesyonel bir futbolcunun günü böyle başlamıyordur” dedi.

“Ama benim için bu çok önemli. Macie benim dünyam ve her şeyim.” Futbol, onun için Macie den sonra ikinci sırada. “Ama Edenhurst’taki işim benim için çok önemli çünkü önceki iş sözleşmelerimi sakatlık nedeniyle kaybettim, yani o zamanlar beni geriye düşürecek hiçbir şeyim yoktu.” diye konuştu.

“İşe gitmek, böyle bir sorumluluğun olması ve aileye bakmak çok önemliydi. Asla vazgeçemem. İnsanlar bunu B planı olarak adlandırıyor fakat bu benim asıl planım. Bu kariyerimde ve futbolu bıraktığımda ne yapmak istediğim.”

Sophie, sakatlığın çok yıkıcı olduğunu ifade ediyor. 2014 yılında Notts County için oynarken ön çapraz bağlarını parçaladı ve dizindeki kıkırdağa zarar verdi.

Notts County’nin 2. Kadın Süper Lig’de şampiyon olmasında büyük payı olan Sophie, Doncaster’da kariyerine devam etmeden önce üç diz operasyonu geçirdi ve 3 yıl sahalardan uzak kaldı.

Yaralanmanın yalnız hissettirdiğini belirten defans oyuncusu “kendimi sürekli takımımla antrenmanlara katılamadığım spor salonunda buluyordum” dedi:

“Futboldan başka bir şeye ihtiyacım vardı, zihinsel olarak zorlanıyordum, zor zamanlardı. Bu süre zarfında ailem benim için çok büyük bir destek kaynağıydı ve aynı zamanda bakım evinde tam zamanlı çalışmaya başladığım zamanda da destek oldular.

“Okulu bitirdikten bu yana orada çalışıyordum ama bu sefer daha farklıydı. Babama futbol oynamaya devam edersem de hala burada çalışmaya devam edeceğimi söyledim. Burası bana o kadar çok yardımcı olmuştu ki, sadece bir tarafa bırakmak istemedim.” diye ekledi.

“Daha sonra Ulusal Mesleki Yeterlilik yönetim alanında eğitime başladım. Böylece huzur evini babamdan devralabilirdim. Herkes deli olduğumu ve bunları nasıl yaptığımı anlamadıklarını söylüyor. Ama ben her zaman ne istediğimi biliyordum ve daha azını kabul etmedim. İnsanlar tekrar futbol oynayamayacağımı söylediğinde “hayır kesinlikle geri döneceğim” diye düşündüm.”

Birçok kadın profesyonel, aile kurmayı futbol kariyerleri bitine kadar erteliyor ama Bradley- Auckland kendi hikayesinin kendisiyle aynı kaderi paylaşan kişilere pozitif örnek olacağına ve bu ikisinin birbirinin önüne geçemeyeceğini kanıtlayabileceğine inanıyor:

“Futbol oynamaya geri dönebileceğimi biliyordum ama bir futbol takımının, anne olan ve her gün antrenmandan önce işe gitmesi gereken birini alıp almayacağından emin değildim.

“Ama Liverpool’a gelmek derin bir nefes gibiydi, beni gerçekten anladılar ve yardımcı oldular.

“Bence bu, çocuk sahibi olmayı futbolu bırakana kadar erteleyen kadınlara bunun gereksiz olduğunu gösteriyor. Çok şey değişti ve kulüpler onlar için birçok şeyi mümkün kılıyor.“

Kapatan Sophie Bradley-Auckland ve kızı Macie| Fotoğraf: Instagram

Annesi ve takımına yolculuklarında eşlik eden Macie, kasım ayında Prenton parkta Liverpool’un Machester’ı mağlup ettiğinde takımın maskotu olmuştu.

Sophie’nin sorumlulukları ona yük olmuyor aksine ona güç veren enerjiyi sağlıyor:

“Bunu bir iş olarak görmüyorum, bu benim için sadece yapmayı sevdiğim bir şey” diyerek sözlerini tamamlıyor.

“Edenhurst’de olmayı seviyorum. Beni günün geri kalanına ve antrenmanlara hazırlıyor. Buraya gelmek ve onları gülümsetmek, günlerini güzelleştirmek benim de günümü güzelleştiriyor.”

Bu şefkat ve aile değerleri Sophie’yi, Joie için eşi bulunmaz bir marka elçisi yapıyor. (ET/ÖA)

Kaynak: http://alansavunmasi.org/sophie-bradl...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın