Görüş Bildir
Haberler
Son Dönemlerin En Çok Okunan Kitaplarından Hayata Bakışınızı Değiştirecek 17 Alıntı

etiket Son Dönemlerin En Çok Okunan Kitaplarından Hayata Bakışınızı Değiştirecek 17 Alıntı

Dale Cooper
11.04.2018 - 18:14 Son Güncelleme: 11.04.2018 - 21:27

'Bir kitap okudum ve hayatım değişti...' cümlesi klişe gibi gelse de çoğunlukla doğru oluyor.

2017 yılında, ülkemizde en çok okunan kitaplardan hayatınızı değiştirecek alıntılara şöyle bir göz atalım!

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Hayvanlardan Tanrılara: Sapiens - Yuval Noah Harari

1. Hayvanlardan Tanrılara: Sapiens - Yuval Noah Harari

Etkili hikâyeler anlatmak kolay değildir; zorluk hikâyeyi anlatmak değil, herkesin hikâyeye inanmasını sağlamaktır. Tarihin büyük kısmı su soru etrafında döner: Birileri, milyonlarca insanı tanrılara, milletlere ve sınırlı sorumlu şirketlere inanmaya nasil ikna eder? Bu başarıldığında Sapiens'e olağanüstü büyük bir güç verir, çünkü bu milyonlarca yabancının ortak bir hedef uğrunda işbirliği yapmasını ve birlikte çalışmasını sağlar.

2. Huzursuzluk - Zülfü Livaneli

2. Huzursuzluk - Zülfü Livaneli

Eski bir Arap şiiri geliyor aklıma:

Asil insanların en neşeli zamanlarında bile bir hüzün vardır, 

daha düşük ruhlar ise en sefil zamanında bile neşelidir.

3. Olağanüstü Bir Gece - Stefan Zweig

Yaşadıklarım üzerine hiçbir dostumla konuşmadım. Çünkü iç dünyamın nasıl ölmüş olduğunu onlar hiç bilmemişti. Şimdi nasıl canlandığımı da bilmeyecekler.

4. Aeden: Bir Dünya Hikâyesi - Akilah Azra Kohen

4. Aeden: Bir Dünya Hikâyesi - Akilah Azra Kohen

Babam derdi ki, bu kadar iyi olma. Sen bu kadar iyisin diye evrenin bir yerinde birileri o kadar kötü olmak zorunda kalıyor. Evrenin tek sorunu denge...

5. Kuşlar Yasına Gider - Hasan Ali Toptaş

Sen onu Allah'a havale et! En münasip zamanda, en isabetli silleyi Allah'tan başka kim vurabilir?

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Cesur Yeni Dünya - Aldous Huxley

Makine işler, işler ve işlemeye devam etmelidir... Sonsuza dek. Hareketsiz kalırsa ölüm demektir. Bir milyar insan yeryüzünün kabuğunu eşeleyip durdu. Çarklar dönmeye başladı. Yüz elli yıl içinde iki milyara ulaştılar. Tüm çarkları durdurun. Yüz elli haftada yine bir milyara düşerler; bin çarpı bin tane insan açlıktan ölür. 

Çarklar sürekli dönmeli, ama bakımsız dönemezler. Onlara bakacak adamlar gerekir, dingilleri üzerinden dönen çarklar misali sarsılmaz adamlar, akli başında itaatkâr adamlar, mutlu ve istikrarlı adamlar.

Ağlayanlar; Bebeğim, anneciğim, canım, canım bir tanem; sızlananlar: Benim günahım, berbat Tanrım; acı içinde haykıranlar, ateş içinde mırıldananlar, inleyerek yaşlılık ve yoksunluktan sızlananlar çarkları nasıl döndürebilirler ? Ve çarkları döndüremezlerse... Bin çarpı bin çarpı bin tane erkek ve kadın cesedini gömmek ya da yakmak epey zor olurdu.

7. Sineklerin Tanrısı - William Golding

7. Sineklerin Tanrısı - William Golding

Birinden korkunca ondan nefret edersiniz ama boyuna da düşünüp durursunuz onu. Kendi kendinizi aldatırsınız; aslında kötü değildir dersiniz. Ama onu görünce, tıpkı nefes darlığına tutulmuş gibi olursunuz, soluk alamazsınız.

8. Körlük - José Saramago

8. Körlük - José Saramago

Yapacağımız her hareketten önce ciddi olarak düşünmeye başlasak, vereceği sonuçları önceden kestirmeye çalışsak, önce kesin sonuçları, sonra olası sonuçları, sonra rastlantısal sonuçları, daha sonra da ortaya çıkması düşünülebilecek sonuçları düşünmeye kalksak, aklımıza bir şey geldiğinde, bulunduğumuz yerde çakılır, hangi yöne olursa olsun bir adım bile atamazdık.

9. Bülbülü Öldürmek - Harper Lee

Yalnızca tek bir tür insan varsa, o zaman neden hiç geçinemiyorlar? Hepsi birbirine benziyorsa, niçin özel bir çaba harcayarak birbirlerini aşağılıyorlar?

10. Liseden Arkadaşlar - Selçuk Aydemir

Beyazı, siyah olmadan göremezsin.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Otomatik Portakal - Anthony Burgess

Bir rüya ya da kâbus aslında kafanızın içindeki bir film gibidir o kadar, tek farkı siz de içinde yer alabilirsiniz.

12. Kan ve Gül - Alper Canıgüz

12. Kan ve Gül - Alper Canıgüz

Artık sevmeyen kadının gözlerini hemen tanırsınız. Denizi yırtan bıçak gibidir. Bombardımana uğramış tavernalar, ırzına geçilmiş melekler, etobur krizantemler, kükürt çağlayanları ve en müşfik anında, bir çift kör kuyudur o gözler.

13. Kırmızı Pazartesi - Gabriel Garciá Márquez

13. Kırmızı Pazartesi - Gabriel Garciá Márquez

Ben bir keresinde, kasaplık mesleğinin insanın ruhunda adam öldürmeye yatkınlık olduğunu gösterip göstermediğini sormuştum kasaplara; ama onlar karşı çıkmışlardı:

'Biz bir hayvan kestiğimizde gözlerinin içine bakmaya cesaret edemeyiz.'

14. Çavdar Tarlasında Çocuklar - J. D. Salinger

14. Çavdar Tarlasında Çocuklar - J. D. Salinger

Bir kitabı okuyup bitirdiğiniz zaman, bunu yazan keşke çok yakın bir arkadaşım olsaydı da, canım her istediğinde onu telefonla arayıp konuşabilseydim diyorsanız, o kitap bence gerçekten iyidir.

15. Kurtlarla Koşan Kadınlar - Clarissa P. Estés

Uzattığımız saçlarımızı duygularımızı saklamak için kullandık.

İçeriğin Devamı Aşağıda

16. Sofie'nin Dünyası - Jostein Gaarder

16. Sofie'nin Dünyası - Jostein Gaarder

Yani bütün soru 'olmak ya da olmamak'tan ibaret değildir. Soru aynı zamanda ne olduğumuzdur. Et ve kemikten oluşmuş gerçek insanlar mıyız? Dünyamızdaki şeyler sahici mi? Yoksa her tarafımız salt bilinçle mi çevrili?

17. Puslu Kıtalar Atlası - İhsan Oktay Anar

78.media.tumblr.com

Bu dünyada insanların korktuğu tek şey öğrenmekti. Acıyı, susuzluğu, açlığı ve üzüntüyü öğrenmek onların uykularını kaçırıyor, bu yüzden daha rahat döşeklere, daha leziz yemeklere ve daha neşeli dostlara sığınıyorlardı. Dünyaya olan kayıtsızlıkları bazan o kerteye varıyordu ki, kendilerine altın ve gümüşten, zevk ve safadan, lezzet ve şehvetten bir alem kurup, keder ve ızdırap fikirlerinin kafalarına girmesine izin vermiyorlardı.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
578
177
20
11
8
5
3
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın

Jose Saramago Körlük kitabı ile 1998 Nobel Edebiyat Ödülü'nü aldığında şöyle bir konuşma yapmıştır: “Başka bir gezegene, oradaki kayaların yapısını incelemek... Devamını Gör

meltdown spectre

Kendimi bildim bileli saramagonun kitaplarina alisamadim (virgüller yüzunden :d)

layd hamdiye

Babam derdi ki, bu kadar iyi olma. Sen bu kadar iyisin diye evrenin bir yerinde birileri o kadar kötü olmak zorunda kalıyor. Evrenin tek sorunu denge... A... Devamını Gör

vlknsn

Tanrı'nın güneşi bu denli güzelse sen bir de ötekini düşün. Nutkum tutulmuştu. Hangi öteki güneşi, Adam? Çok büyük olan bunu tanıyorum bir tek. Daha da bü... Devamını Gör