Görüş Bildir
Haberler
Son Balyoz Hükümlüsü Tahliye Oldu

Son Balyoz Hükümlüsü Tahliye Oldu

Ulaş
04.12.2014 - 19:23
onedio.com
İçeriğin Devamı Aşağıda

Yeniden yargılama kararıyla Balyoz davasındaki cezası kaldırılan, ancak başka bir davadan tutuklu olduğu için tahliye olamayan Kurmay Albay Koray Eryaşa, infazının tamamlanmasıyla cezaevinden çıktı.

Balyoz davasından verilen 16 yıl hapis cezası, Anayasa Mahkemesi'nin (AYM) 'hak ihlali olduğu' yönündeki kararından sonra kaldırılmasına rağmen, İstanbul merkezli casusluk davası 'Gizli Bilgi ve Belge Bulunma Davası'ndan aldığı 5 yıl 7 aylık hapis cezasından dolayı cezaevinden çıkamayan Kurmay Albay Koray Eryaşa, infazının tamamlanmasının ardından tahliye oldu. Eryaşa bu ceza ilgili de AYM’ye itirazda bulunmuş ve sonucunu bekliyordu.

Eryaşa çıkışta mutluluğunu ailesiyle paylaştı ve 'Bizler suçsuzuz. Ben cezamı tamamladım. Ama Anayasa Mahkemesi'nin önünde halen bizim müracaatımız duruyor. İçerde (casusluk davasıyla ilgili) arkadaşlarımız var. Rica ediyorum, bu incelemeyi tamamlasınlar” dedi.

Balyoz davasında şimdiye kadar yargılanan ya da ceza alan toplam 229 kişi serbest bırakılmıştı. AYM 'hak ihlali' olduğu gerekçesiyle yeniden yargılama yapılmasına hükmetmişti.

21 Eylül 2011 tarihinde, Deniz Kurmay Albay Koray Eryaşa'ın evinde yapılan aralamalarda ele geçirildiği belirtilen 17 bin 284 sayfalık belge, casusluk davasının iddianamesinde delil olarak gösterildi.

  • DHA
Kaynak: http://www.aljazeera.com.tr/haber/son...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0