Görüş Bildir
Haberler
Somalı Maden İşçileri Ankara'ya Geliyor

Somalı Maden İşçileri Ankara'ya Geliyor

Fatih UZUN
14.07.2014 - 19:56

Soma'da yaşanan facia sonrası Meclis'e gelen torba yasada madenciler Başbakan ve bakanların sözleri tutmadıklarını söyleyerek Ankara'ya gidip Meclis'e yürüme kararı aldı.

Soma'da yaşanan faicadan sonra söylenen yaşam odası, günlük çalışma süresi, maaşların en az 2 bin lira olacağı sözleri yerine gelmedi. Madenlerde taşeron çalıştırılmaması, yeraltı işçilerine 6 maaş ikramiye verilmesi, ölen madencilerin sivil şehit sayılması da torbaya giremedi. Madenciler Başbakan ve bakanlara verdikleri sözleri hatırlatmak için Ankara'ya gelme kararı aldı.

Başbakan'ın vizyon belgesini aldıktan sonra mitinglere başladığı Köşk seçimleri öncesi madencilerin 'Sözler tutulmadı' açıklamaları ve Ankara'ya gelme kararları 'Erdoğan'ı zor durumda bırakacak' diye yorumlandı.

BAŞBAKAN'A SÖZLERİNİ HATIRLATACAKLAR

Hükümetin, Soma faciası sonrası madencilerin çalışma koşullarını iyileştirmek için Meclis'e getirdiği torba yasa tasarısı maden işçilerini hayal kırıklığına uğrattı. Madenciler, 'Başbakan ve bakanlara bize verdiğiniz sözleri tutun' demek için Ankara'ya gelme kararı aldı.

SÖZLER TORBA YASAYA EKLENSİN

Yarın Soma'dan yola çıkacak olan işçiler, Çarşamba günü Meclis'e yürüyecekler. Meclis Başkanı ve parti gruplarıyla görüşecek olan işçiler verilen sözlerin, torba yasa tasarısına eklenmesini isteyecekler.

YARIN YOLA ÇIKACAKLAR

DİSK'e bağlı Dev-Maden Sen, Soma sonrası verilen sözleri hatırlatmak için Ankara'ya geliyor. Maden işçilerinin durumlarının düzeltilmesine ilişkin maddelerin de yer aldığı torba yasa tasarısı yarın Meclis Genel Kurulu'nda görüşülmeye başlanırken, Somalı madencileri temsilen yarın akşam üç otobüs işçi yola çıkacak.

Sondakika

Kaynak: http://www.sondakika.com/haber/haber-...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0