Görüş Bildir
Haberler
Soma'dan Beter 400 Maden Var

Soma'dan Beter 400 Maden Var

adem kara
28.05.2014 - 13:14

Soma’da resmi rakamlara 301 kişinin yaşamını yitirmesine neden olan maden faciasınn ardından gözler güvenliğe çevrilmişken Maden Mühendisleri Odası Eski Başkanı Mehmet Torun, Türkiye genelinde 400 ocağın Soma’dan daha kötü koşullarda olduğunu ve daha büyük risk taşıdığını söyledi.

Radikal’den Erdinç Çelikkan’ın haberine göre, Torun, işçilerin Soma faciasının ardından can güvenliği açısından ocaklara girme konusunda ciddi tereddütler yaşadığını belirtti.

Madencilere gönderilen ‘İşbaşı yapın ‘ mesajlarına tepki gösteren Torun, “ İşçiler haklı olarak ocaklara girmiyor, eylemler yapıyor. Can güvenliğini sağlamadan işçi o madene nasıl girsin? Türkiye’de Soma benzeri ve daha kötü koşullarda ocaklar var. Türkiye genelinde 400’e yakın maden, Soma gibi patlamaya hazır bomba ” dedi.

Facianın üzerinden iki hafta geçmesine karşılık denetim açısından önemli değişikliklerin kaydedilmediğini vurgulayan Mehmet Torun, şu ifadeleri kullandı: “Binlerce kişinin çalıştığı madenleri deyim yerindeyse bir elin parmaklarını geçmeyen elemanlarla denetlemek mümkün değil. Akademisyenlerin, uzmanların içinde olduğu ciddi bir denetim ekibi kurulması gerekiyor. Acil eylem planı hazırlanması lazım.

Diken

Kaynak: http://www.diken.com.tr/vitrin/somada...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0