Görüş Bildir
Haberler
Soma'da Dava Sayısı 1522'ye Çıktı, Uzman Hakim Sayısı 1'e İndi

Soma'da Dava Sayısı 1522'ye Çıktı, Uzman Hakim Sayısı 1'e İndi

Ulaş
31.01.2015 - 15:14
onedio.com
İçeriğin Devamı Aşağıda

CHP Manisa Milletvekili Sakine Öz, Manisalı avukatların iddia ve taleplerini Meclis gündemine taşıdı. Buna göre Soma’daki facia sonrası iş mahkemesinde dosyaların sayısı 1522’ye vardı, buna karşılık uzman hakim sayısı sadece ve sadece 1.

Somalı avukatlara göre iki hakimle görülen davalarda bir iş hukuku uzmanı hakimin tayini çıktı, yerine ise mesleğe yeni atanmış ve iş hukukunda uzman olmayan bir genç hakim geldi.

İddialar arasında genç hakimin böylesine önemli iş davalarını diğer kıdemli hakimin yardımıyla görmeye çalıştığı, duruşmada nasıl karar vermesi gerektiği konusunda diğer hakimin ona fısıldadığı ve davaların geç saatlere kaldığı da var.

Öz, durumu aktardığı Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’a, “Geciken adalet, adalet değildir. Soma’da adil yargılama için iş hukukunda uzman bir hakim atanmayacak mıdır?” sorusunu yöneltti.

CHP’li vekil şöyle dedi: “Soma’da adil yargılama ilkesinin tesis etmesi adına, iş hukuku uzmanlığı sayesinde Soma Adliyesi İş Mahkemesi’nde görülen davalarda, maden faciasının ağırlığını kaldırabilecek, yargılamayı geciktirmeyecek, Soma’da ücretsiz yürüyen adalet hizmeti projesinin sürekliliği ve güvenilirliğini gölgelemeyecek bir hakim ataması için çalışma yapılacak mıdır?”

  • Diken
Kaynak: http://www.diken.com.tr/somada-dava-s...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0