Görüş Bildir
Haberler
Soğuk Hava Cildinizin Su Kaybetmesine Neden Olabilir

Soğuk Hava Cildinizin Su Kaybetmesine Neden Olabilir

Metin Yorulmaz
16.02.2015 - 17:27 Son Güncelleme: 16.02.2015 - 17:55

Soğuk Hava Cildinizin Su Kaybetmesine Neden Olabilir

İnsan cildi hem sıcak hem de soğuktan etkilenen bir yapıdır. Dışarıda bulunan soğuk hava, nemli rüzgar, ev, işyeri ve araç içi gibi kapalı alanlarda ısıtmaya bağlı kuru hava da cildin dengesini bozabilmektedir. Soğuk hava da kan dolaşımı etkilenir, dolaşım yavaşlar, damarlar büzüşür. Bu sebepten soğuk hava cildinizin su kaybetmesine neden olabilir.

Kişi cildi hassas olduğundan, kızarma ve yanma hissi duyabilir. Bu yüzden cilt yüzeyinde çatlamalar ve pullanmalar oluşabilir. Bu durumda ilk önce etkilenen yerler soğuk havaya mağruz kalan açıkta bulunan yüz ve eller etkilenmektedir. Bulunduğumuz ortamın nemli olması önemlidir. Dışarıdaki havadaki soğuk olduğunu bildiğimiz durumlarda ortam sıcaklığı normali 20 derecede olmalı ve %30 nemli olmasına dikkat etmeliyiz. Odamızdaki nem oranını ayarlamak için elektrikli nemlendirici koymak en mantıklısıdır.

Kişinin soğuk havadan en çabuk etkilenen yüzü ve elleri olduğu için sabah ve akşam nemlendirmeliyiz. El ve yüz için nemlendirici kremler kullanılması daha uygundur. Özellikle bayanların makyaj temizleme işleminde kaliteli ürünler kullanılması, alkolsüz temizleyiciler seçmesi önemlidir. Başka bir nokta ise kıyafetlerdir. Dar kıyafetlerden kaçınmalıyız. Kıyafetlerin sürtünmesi, dar, yünlü ve sentetik giyecekler cildin kurumasına sebep olmaktadır. Vücudun hava almasını sağlayan pamuklu dokuma kıyafetlere öncelik verilmeli ve üst üste yani kat kat giyinmekten kaçınılmalıdır. Su cilt için çok sağlıklıdır. Duş veya banyo yaparken su çok sıcak olmamalıdır. Çünkü sıcak su cildi kurutur. Banyo bakımında gliserinli yağlı sabunlar kullanılmalı ve kurulanırken havluyu sürter tarzda değil, yumuşak hareketler ile kurulanmaya özen gösterilmelidir. Dirsek, diz, topuk gibi kuru bölgelere tatlı badem yağı kremler kullanılarak nemi ve yumuşatılması sağlanmalıdır. Eller çok sık yıkandığından soğuğa ve sıcağa çok duyarlıdır. Bu sebepten diğer bölgelere göre daha sık çatlama, soyulma veegzama hastalığı olan ellerde kanamalar meydana gelmektedir. Eller gliserinli sabun ile yıkanmalı, su ile temas asgari duruma düşürülmeli, deterjan ile temas halinde ellerimize mutlaka eldiven giyilmelidir. Gün içinde ellerdeki nemi sabitleyecek nemlendiricili el kremikullanılmalıdır. Soğuktan etkilenen ikinci bölgemiz ise dudaklarımızdır. Dudaklarda yağ bezesi olmadığından soğuktan ve kuruluktan çok çabuk etkilenir. Dudaklarımız için yağlı ve besleyici kremler kullanılması gerekmektedir. Kış aylarında A,B,C vitaminlerini içeren bol sebze ve meyve tüketilmeli, omega 3 kaynağı balık, fındık, ceviz gibi kuruyemişleri de tüketilmelidir. Sigara kullanımı dolaşımı etkilendiğinden hasarı çoğalttığı gibi iyileşmesini de geciktirir. Sigara içilen ortamda da bulunmamak gerekir.

Kaynak: http://www.milliyetsohbet.com/soguk-h...
İçeriğin Devamı Aşağıda
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın