Görüş Bildir
Haberler
Slikon Vadisindeki 9 Türk Girişimci

Slikon Vadisindeki 9 Türk Girişimci

1. Eren Bali

1. Eren Bali

Tek dersliği bulunan bir köy okulunda okumuş Eren Bali, bugün dünyanın önde gelen şirketlerinden toplamda milyonlarca dolar yatırım alan undemy isimli internet sitesinin kurucusu ve CEO’su. Eren Bali’nin Silikon Vadisi’nde kurduğu “Udemy”, internet üzerinden birçok farklı alanda binlerce dersin verilebildiği bir platform.

İçeriğin Devamı Aşağıda

2. Emrecan Doğan

2. Emrecan Doğan

Emrecan Doğan, Slikon Vadisi'ndeki ilk zamanlarında Amazon Kindle’da ürün geliştirme müdürlüğü yapmış. Milyonlarca insana daha iyi bir kitap okuma deneyimi sunmak üzerine çalışmalarda bulunan Ar-Ge takımın başındaki iki Türk yöneticiden biriymiş. Eşi ise o sıralarda TOEFL çalışıyormuş. İşte tam da o an bir sınav hazırlık uygulaması yazmaya karar vermiş. Secore Beyond'un doğuşu böyle olmuş. İlk 6 ayda Amerikan üniversitelere giriş sınavına (SAT) hazırlanan 200 bin kadar lise öğrencisi bu uygulamayı her gün kullanmaya başlamış.Bugün 121 ülkeden binlrce öğrenci, ABD’de üniversiteye girebilmek için Secore Beyond’u kullanmakta.

3. Veysel Berk

3. Veysel Berk

Veysel Berk’in yazdığı, bir iOS uygulaması olan Wallit, kapsama alanınızda bulunan “sanal duvar”lara Facebook/Twitter gibi sosyal medya hesaplarınızla veya anonim olarak seçtiğiniz kullanıcı adı ile yorum yapmanızı, resim ve video göndermenizi sağlıyor. Ancak işin güzel kısmı şu; bunu yapabilmek için orada bulunmanız gerekiyor. Veysel Berk'in Wallit'i Apple Store’da tam 110 ülkede “önerilen uygulama” olarak öne çıkarılmış.

4. Devrim Yaşar

4. Devrim Yaşar

Devrim Yaşar bünyesinde 100 binlerce yazılımcı barındıran Koding’i kardeşi Sinan ile birlikte iki yıl önce kurmuş. Bulut tabanlı yazılımgeliştirme platformu Koding hem bağımsız geliştiricilere, hem şirketlere hem de üniversiteler başta olmak üzere çeşitli eğitim kurumlarına hitap ediyor. Siz bir yazılım geliştirmek istediğinizde bunu bu platformda belirtiyorsunuz daha sonra Koding bünyesindeki yazılımcılar tekliflerde bulunuyor ve siz de size en uygun gelen teklifi kabul edip en etkin şekilde yazılımınız yaptırabiliyorsunuz.

5. Kerim Baran

5. Kerim Baran

Hepimizin bildiği Yonja’nın kurucusunun Kerim Baran olduğunu biliyor muydunuz? 1999 yılından bu yana San Francisco’da yaşayan Kerim Baran büyük şirketlerde yöneticilik görevleri de gerçekleştirmiş. Şimdi ise ABD’nin en büyük güneş enerjisi ekipmanı dağıtıcılarından biri olan CivicSolar’ın sahibi. Baran, enerjinin geleceğinin Güneş'te olduğunu savunuyor.

6. Selçuk Atlı

6. Selçuk Atlı

Selçuk Atlı, ‘semantik web’in kurucusu olan Dr. James Hendler ile beraber çalışmalar yürütmüş. Kurucusu olduğu SocialWire’ın fikri de bu çalışmalar esnasında ortaya çıkmış. SocialWire genel olarak e-ticaret sitelerinin Facebook üzerinde dinamik ve kişiselleştirilmiş ürün reklamları oluşturmasını sağlayan bir reklam platformu. Müşterileri arasında ABD’nin önde gelen e-ticaret siteleri yer alıyor. Ayrıca Selçuk, 2012 yılında Endeavor tarafindan “Uluslararası Etkili Girişimci” seçilmiş.

İçeriğin Devamı Aşağıda

7. Aykut Karaalioğlu

7. Aykut Karaalioğlu

Aykut Karaalioğlu Mobile Action'un kurucusu. Mobile Action, Silikon Vadisi’nde kurulmuş mobil reklam ve pazarlama konusunda çözüm sunan bir servis. Karaalioğlu’nun şirketinin müşterileri arasında Ebay gibi dünya devleri var. Mobile Action, mobil uygulamaları hedef kitlelere ulaştırmayı amaç edinmiş bir şirket bu sayede geliştiricilere de keşfedilme ve yaygınlaşma konusunda çok ciddi yardımcı olmakta.

8. Burç Şahinoğlu

8. Burç Şahinoğlu

Teknolojiyle ilişkisi NewYork’tayapay zeka projeleriyle başlayan  Burç Şahinoğlu, 2003’de İstanbul’a gelmiş  fakat İstanbul’un kendisine uygun olmadığını anlayıp 2011 yılında San Francisco’ya yerleşmiş. Silikon Vadisi’nde, seçtiğiniz uzman kişilerin dinlediklerine göre müzik listenizi sürekli güncelleyen YouTube entegrasyonlu platform Hivebeats’i kurmuş. Şahinoğlu aynı zamanda CratePlayer’da teknoloji başkanı.

9. Mustafa Emre Kazdağlı

9. Mustafa Emre Kazdağlı

Kazdağlı, 2010 yılında mevcut sosyal ağlarla günlük yaşamda karşılaştığı olayları çevresindeki insanlarla nasıl paylaşabileceğini düşünmeye başlamış. Fikrini o sırada Stanford’da doktorasına devam eden  arkadaşı Mehmet Ozan Kabak’a, ve Boston Üniversitesi’nde doktorasına devam eden arkadaşı Alp Artar’a anlatmış. İkisi de ilgilenince birlikte bu proje üzerine çalışmaya başlamışlar. 2012’de Silikon Vadisi’nin merkezi Palo Alto’ya taşınmış ve üç arkadaş burada Stringer Labs’ı kurmuşlar. Burada, sana konum olarak yakın tanımadığın kişilerden de haber almanı sağlayan bir sistem olan Stringer'i yaratmışlar.

Parlak bir fikrin varsa sen de Global Girişimcilik Etkinliklerine katıl, seni Silikon Vadisi'ndeki Türk girişimcilerden biri yapacak geleceğe ilk adımını at!

Parlak bir fikrin varsa sen de Global Girişimcilik Etkinliklerine katıl, seni Silikon Vadisi'ndeki Türk girişimcilerden biri yapacak geleceğe ilk adımını at!

Detaylı bilgi için tıklayın!

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
82
13
5
4
3
1
1