Sinüzit Ve Sinüzit Tedavi Yöntemleri
Sinüzit Ve Sinüzit Tedavi Yöntemleri
Sinüzit Nedir Ve Nasıl Geçer?
Yüz ve burunun içyapısını oluşturan kemiklerdeki hava boşluğuna Sinüs denir. Sinüslerin görevi, salgıladıkları salgı ile üst solunum yollarını temizlemektir. Sinüslerin ayrı ayrı ya da bir yerde toplu halde iltihaplanmasına SİNÜZİT denir .
Sinüzit Belirtileri; Burun ve geniz akıntısı Burun tıkanıklığı Burundan konuşma Koku duyusunda bozukluk Sıkça nezle olmak Öksürük Baş ağrıları
Zaman zaman mevsimsel gripler meydana gelmektedir. Ancak bu gripler 10-15 gün ve daha fazla sürüyorsa sinüzit olunduğunu gösterir.
Böyle durumlarda bol bol istirahat önemlidir. Doktorların verdiği antibiyotikler 2-3 hafta kullanılmalıdır. Ancak kronikleşmiş sinüzitlerde ameliyat gerekebilir. Bu ameliyatlar günümüzde çokça kolaylaştırılmıştır.
Sinüzitler insanın hayatını zorlaştırır, kişiye günleri zindan eder. Bu neden ile bu kişilerin kendilerini muhafaza etmeleri gerekir. Soğuk algınlığına karşı tedbirli olmalıdırlar. Banyodan sonra saçlarını kurutmalı ve rüzgar dan uzak durmalıdırlar.
Sinüzitten korunabilmek için bitkisel tedaviler; Papatya Bitkisi; Yarım litre su ocağa konur ve kaynatılır. Kaynamakta olan suyun içerisine üç çorba kaşığı papatya atılır. Daha sonra başınıza bir havlu alarak suyun buharını içinize çekin ve nefes alıp verin. Beş dakika bekleyin ve daha sonra yarım saat ara verin. Yarım saat sonra tekrar beş dakika buharı içinize çekin. Ertesi gün bu işlemi tekrarlayın. Akıntının gelmeye başladığı gün ara verin. Sinüzitler kuruyana kadar bu kürü uygulayın. Ilık su tedavisi; Bir bardak suya bir çay kaşığı tuz, bir çay kaşığı karbonat konur ve karıştırılır. Sabah akşam düzenli olarak içilmelidir. Hatmi çiçeği, altın başak ve orman sarmaşığı bitkilerini karıştırıp kaynatın. Düzenli olarak için.
Sinüzitler den korunmak için kendinize dikkat etmelisiniz. Yarım boğazlı kıyafetler tercih edilmelidir. Göğüsten soğuk almamalısınız…