Görüş Bildir
Haberler
Sınırdışı Edilmek İstenen Göçmen İçin, Yolcular Uçağın Kalkmasını Önledi

Sınırdışı Edilmek İstenen Göçmen İçin, Yolcular Uçağın Kalkmasını Önledi

adem kara
15.04.2014 - 14:24

Ghader Ghalamere şimdilik göçmen merkezinde tutuluyor. (Fotoğraf İsveç gazetelerinden alınmıştır.)

İçeriğin Devamı Aşağıda

İsveç’ten memleketi İran’a sınırdışı edilmek istenen Ghader Ghalamere, bindirildiği uçaktaki yolcular tarafından anlamlı bir protestoyla ‘kurtarıldı’ : Kemerlerini bağlamayı reddeden yolcular uçağın kalkmasına izin vermedi!

Independent’ta yer alan habere göre, evli ve iki çocuk babası Ghalamere, Stockholm’e ve oradan da İran’a gönderilmek üzere Östersund’tan uçağa bindirildi. Ghalamere’ye eşlik eden ailesi ve arkadaşları, uçağı beklerken bütün yolculara durumu anlattı.

Uçağa geçen yolcular durumu protesto etmek amacıyla, pilotların kalkış pozisyonuna geçmesini önlemek için kemerlerini bağlamadı.

Açlık grevine başladı

Yaşanan bu olay ardından hakkındaki sınırdışı kararı ertelenen Ghader Ghalamere göçmen gözaltı merkezine götürüldü. Ancak ülkede göçmenlerden sorumlu kurum, Ghalamere’nin durumuyla ilgili bir değişiklik olmadığında ısrarcı.

Gözaltında tutulan Ghalamere ise açlık grevi kararı aldı. Ülkede de Ghalemere’nin gönderilmemesi için kampanya başlatıldı.

İşkence ve kötü muamele nedeniyle İran’dan kaçan Kürt kökenli Ghader Ghalamere, Türkiye üzerinden İsveç’e gitmişti. İsveç’in göçmen kanununda yer alan ‘ilginç’ bir madde nedeniyle Ghalamere’den İsveç dışında başka bir ülkeden oturma izni ve pasaport başvurusu yapması istenmişti.

Norveç’e giderek başvuru yapan Ghalamere, İsveç’e geri döndüğünde ‘Çocukları ve ailesi yokluğunda idare edebildi’ denilerek hakkında sınırdışı kararı verilmişti.

Diken

Kaynak: http://www.diken.com.tr/vitrin/sinird...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0