Görüş Bildir
Haberler
Sınırda Rojavalı Bir Kadın Daha Öldürüldü

Sınırda Rojavalı Bir Kadın Daha Öldürüldü

adem kara
27.05.2014 - 10:58

Rojava’nın Serêkaniyê kentinden Urfa’nın Ceylanpınar ilçesine sınırdan geçmeye çalışan 4 kişiyi fark eden Türkiye askerlerinin sınırı 50 metre kadar geçerek yakaladığı bu kişileri darp ederek alıkoyduğu, buna karşı çıkan Şuâ Hüseyin El Ubeyt isimli bir kadını da silahla vurarak öldürüldüğü belirtildi.

Rojava’nın Serêkaniyê kentine bağlı Tıl Xelef köyünden Urfa’nın Ceylanpınar ilçesine doğru akşam saatlerinde sınırdan geçmek isteyen Suphi Muhammed Debus, Faris Casim El Cıbbo, Hemmedi Ubeyt Ettêbo ve Heson Ubeyt Cıbbo isimli Rojavalılar, Türkiye askerleri tarafından fark edildi.

Dicle Haber Ajansı’nda yer alan habere göre, iddialara göre, sınırdan geçmek isteyen Rojavalıları henüz sınırdan geçmeden fark eden askerler, sınırı yaklaşık 50 metre kadar geçerek silah doğrultarak durdurdukları Rojavalıların yanına geldi. Askerler yanlarına geldikleri 4 kişiyi darp etmeye başladı. Bu esnada yaşananlara tanıklık eden köy sakinlerinden Şuâ Hüseyin El Ubeyt isimli bir kadın askerlere doğru gelerek, onları engellemek istedi. İddialara göre bu esnada askerler ateş ettikleri kadını orada öldürdü. .

Olay yerinde hayatını kaybeden El Ubeyt’e sıkılan kurşunun kalbinden girip, sırtından çıktığı belirtildi.

Kadına yardım etmek isteyen başka bir Rojavalı ise olaya müdahale etmek isterken, yine askerlerin açtığı ateş sonucu ayağından yaralandı. Yaralanan ismi öğrenilemeyen Rojavalı kente bulunan Roj Hastanesi’nde tedavi altına alındı.

Sınırı geçmek isteyen Suphi Muhammed Debus, Faris Casim El Cıbbo, Hemmedi Ubeyt Ettêbo ve Heson Ubeyt Cıbbo isimli Rojavalıların ise askerler tarafından alıkonuldukları öğrenildi. 

İMC

Kaynak: http://www.imctv.com.tr/2014/05/26/si...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0