Görüş Bildir
Haberler
Diyarbakır'da 'Özgür Önderlik Özgür Kürdistan' Afişleri

Diyarbakır'da 'Özgür Önderlik Özgür Kürdistan' Afişleri

Onedio Medya
21.02.2014 - 02:04 Son Güncelleme: 21.02.2014 - 02:14
İçeriğin Devamı Aşağıda

Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Diyarbakır’da Abdullah Öcalan’ın fotoğraflarının yer aldığı billboardlardan sonra ‘Özgür Önderlik Özgür Kürdistan’ afişlerini astı.

BDP Sur İlçe Başkanlığı tarafından hazırlanan afişler, merkez ilçesinin birçok noktasında boy gösterdi. BDP, İmralı’da tutuklu bulunan terör örgütü PKK lideri Abdullah Öcalan’ın Kenya’da yakalanarak Türkiye’ye getirilişinin 15. yıldönümünde yapılacak eylemleri duyurmak için afişler hazırlamıştı. 15 Şubat’ta gerçekleştirilecek ve üç gün sürecek gösterileri duyurmak amacıyla hazırlanan afişlerde, Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) tarafından çekilen Öcalan’ın son fotoğrafları kullanılmıştı.

Şehrin merkezi caddelerinden Sento’ya asılan Kürtçe ve Türkçe ilanlarda şöyle denilmişti: “Özgür önderlikle özgür yaşama şiarıyla tüm halkımızı önderliğe özgürlük için kuracağımız üç günlük platforma katılmaya çağırıyoruz.” Öcalan’lı afişler billboardlarda uzun süre kalamamıştı. Diyarbakır Valiliği ve Emniyet’in suç duyurusu üzerine Cumhuriyet Başsavcılığı afişleri toplatma kararı almıştı. Terörle Mücadele Kanunu gereği alınan karar üzerine ilanlar sivil polisler tarafından billboardlardan indirilmişti.

BDP şimdi de ‘Öcalan’a özgürlük’ ve seçim çalışmaları kapsamında yeni afişler hazırladı. Partinin Sur İlçe Başkanlığı tarafından hazırlanan ve üzerinde ‘Özgür Önderlik Özgür Kürdistan’ yazılı afişler, en merkezi yerler olan Melik Ahmet Caddesi ile Turistik Caddesi’nin faklı bölgelerine asıldı. Afişlerin diğer yüzünde ise ‘Özyönetim’ sözcüğü yer aldı.

İSMAİL AVCI - HABERLER / DIYARBAKIR / Zaman

Kaynak: http://www.zaman.com.tr/gundem_simdi-...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2
2
1
0
0
0
0