Görüş Bildir
Haberler
Silopi'de PKK Yandaşları Polisle Çatıştı: 2 Yaralı

Silopi'de PKK Yandaşları Polisle Çatıştı: 2 Yaralı

Batuhan
28.12.2014 - 10:15

ŞIRNAK'ın Silopi İlçesi'nde PKK’nın gençlik yapılanması Yurtsever Demokratik Gençlik Hareketi (YDG-H) üyeleri polisle çatıştı. Çıkan olaylarda bir kişi, silahla karnından vurularak, bir kişi ise elektrik akımına kapılarak yaralandı.

Cizre İlçesi'nde dün 3 kişinin ölümüne yol açan olayları protesto eden YDG-H üyeleri, dün akşam saatlerinde 4’üncü Cadde'de toplandı. Sayıları 200 kadar olan YDG-H üyeleri, İpek Yolu'na çıkarak yolu trafiğe kapatmak istedi. Göstericiler, kendilerine müdahale eden polis ekiplerine de molotof kokteyli, taş ve havai fişekler ile saldırdı. Polis, göstericileri dağıtmak için gaz bombası ve basınçlı su kullandı.

Yeşiltepe, Barbaros, Cudi, Başak ve Şehit Harunboy Mahalleri'ne yayılan olaylar sırasında zaman zaman gerçek silah sesleri duyuldu. Karanlık olan mahallelerde ise aydınlatma fişekleri kullanıldı. Çıkan olaylarda 25 yaşındaki Musa Azma karnına isabet eden kurşunla yaralandı. Silopi Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Azma’nın yoğun bakıma alındığı ve hayati tehlikesinin bulunduğu ifade edildi. Olaylar sırasında Mahsun Bilen de elektrik akımına kapılarak yaralandı.

Mehmet Selim YALÇIN/SİLOPİ (Şırnak), (DHA)

İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0