Görüş Bildir
Haberler
Şike Reklamına Madenci Tepkisi

Şike Reklamına Madenci Tepkisi

Fatih
01.11.2014 - 23:33
İçeriğin Devamı Aşağıda

Şike Reklamına Madenci Tepkisi

Gençlik ve Spor Bakanlığı, şike konusunda kamu spotu hazırladı. İbrahim Kutluay, Metin Tekin, Ömer Onan ve Enes Ünal'ın rol aldığı filmde bir basketbol topunun üstüne bulaşan ve şikeyi sembolize eden 'el kiri' büyük tartışma yarattı. Madenciler kömürden elde edilen bu kire tepki gösterdi.

Gençlik ve Spor Bakanlığı, son yıllarda Türkiye’nin gündeminden düşmeyen şike konusunda kamu spotu hazırladı. Ancak, reklamda kullanılan kir ya da kara lekenin kömürden elde edilmiş olmasına madenciler tepki gösterdi.

Hazırlanan kamu spotunda eski milli basketbolcular İbrahim Kutluay, Ömer Onan ile eski milli futbolcu Metin Tekin rol aldı. Spotta en dikkat çeken isim ise spor toto süper lig’in en genç golcüsü ünvanına sahip Bursasporlu Enes Ünal oldu.

KARANLIKTAN GELEN TOP

Karanlığın fon olarak kullanıldığı spotta ilk olarak İbrahim Kutluay, antrenman yaparken topu karanlıkta bulunan bir kişiye atıyor. Karanlıktan gelen toptaki, şikeyi temsil eden kirli el izini gören Kutluay, topu elinden hemen bırakıyor. Spotun devamında Fenerbahçeli Ömer Onan, soyunma odasında maça hazırlanırken, omzuna dokunan bir el yine aynı siyah izi bırakıyor. Onan’ın bu durumkarşısında şaşkınlığını gizleyememesi dikkatlerden kaçmıyor.

AYDINLIĞA AÇILAN KAPIDA METİN TEKİN…

Reklam filminde son olarak Bursasporlu genç oyuncu Enes Ünal çıkıyor. Ünal, kendisine sunulan içi para dolu zarfı geri çeviriyor. Ardından Ünal’ı aydınlığa açılan bir kapıda eski milli futbolcu Metin Tekin karşılıyor. Spotun son kısmında Tekin, Şikeye sakın göz yumma, temiz spora sahip çık sloganıyla karşımıza çıkıyor.

MADENCİLER TEPKİ GÖSTERDİ

Metin Tekin, Enes Ünal, Ömer Onan ve İbrahim Kutluay’ın oynadığı reklamda el içerisinde kullanılan siyah boyanın kömür karasından elde edildiği, kömür karasınınTürkiye’de alın teri olarak değerlendirildiği hatırlatıldı. Maden facialarının yaşandığı günümüz Türkiye’sinde madenciler bu spota tepki gösterdiler. Madenciler, ‘kömür karası leke değil ‘alın teri’ dir dediler.

Açık Mert Korkusuz

Kaynak: http://amkspor.com/2014/11/01/sike-re...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın