Görüş Bildir
Haberler
Şiddet Gördü ‘Oy'undan Oldu

Şiddet Gördü ‘Oy'undan Oldu

Şiddet Gördü ‘Oy'undan Oldu

Sığınma evlerinde yaşayan, adresleri gizli tutulan şiddet mağduru kadınların seçme ve seçilme haklarının da elinden alındığına dikkat çeken Çankaya Kadın Muhtarlar Derneği üyeleri, yaptıkları temsili makyajla yetkililere seslendi: “Bu durum hak gaspıdır. Basit bir düzenlemeyle sorun ortadan kalkabilir.”

Çankaya Kadın Muhtarlar Derneği, eşlerinden şiddet gören ve sığınma evlerine sığınan kadınların adresleri gizli tutulduğu için oy kullanamadıklarına dikkat çekerek, “Türkiye kadına seçme ve seçilme hakkını ilk veren ülkedir. Ancak eşinin uyguladığı şiddetten kaçarak, sığınma evlerine yerleşen kadınların bu hakkı yok sayılıyor. Zaten mağdur olarak evinden, akrabalarından ve arkadaşlarından uzak olan kadınlar, özlük haklarından da oluyor” açıklamasını yaptı.

Şiddet mağduru kadınlara destek olmak amacıyla makyaj yaparak sokağa çıkan Çankaya Kadın Muhtarlar Derneği üyeleri, sığınma evlerindeki kadınların oy kullanabilmesi için Yüksek Seçim Kurulu’na şikayette bulundu. Türkiye’de 120 kadın sığınma evi bulunduğunu ifade eden Çankaya Kadın Muhtarlar Derneği Başkanı Serpil Erenoğlu, şunları söyledi:

YOK SAYILIYORLAR

“Türkiye kadına seçme ve seçilme hakkını ilk veren ülkedir. Ancak eşinin uyguladığı şiddetten kaçarak, sığınma evlerine yerleşen kadınların bu hakkı yok sayılıyor. Zaten mağdur olarak evinden, akrabalarından ve arkadaşlarından uzak olan kadınlar, özlük haklarından da oluyor.

2 BİN KADIN VAR

Bizim yaptığımız araştırmaya göre ülkemizde yaklaşık 2 bin kadın, seçme ve seçilme hakkını kullanamıyor. Rakam azımsanamayacak kadar fazla. Zaten bu tek kişi bile olsa hak gaspıdır. Devletin yetkili organları bu konuda oldukça duyarlı. Yapılacak belki de basit bir düzenlemeyle, sorun ortadan kalkabilir.

Hürriyet

Kaynak: http://www.hurriyet.com.tr/ankara/256...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0