Sevimli Olmalarıyla Görenleri Büyülerken İçlerinde Büyük Acılar Çeken Scotish Fold Kedileri Neden Almamalıyız?
Scottish Fold kedi ilk defa 1961 yılında İskoçya'da William Ross isimli bir çiftçi tarafından fark edilir. Susie isimli bu kedi genetik bozukluğa sahip olduğu için kıvrık kulaklarıyla meydana gelir. Kedini genetik bozukluğunun kendisine vermiş olduğu sevimlilikten dolayı Birleşik Krallığı için bilerek üretilmeye, British Shorthair kedileri ile çiftleştirilerek genetik mutasyonu korunmuştur. Bu şekilde üretilmeye başlayan Scottish Fold kediler çok sevimli bir görüntüye sahiptirler ancak genetik bozukluklarının getirmiş olduğu hastalıklardan dolayı neredeyse hayatlarının çok büyük bir kısmında acı çekerler.
Günümüzde Birleşik Krallık ve Fransa’da bu kedilerin üretimi yasaklanmış ABD'de ise yalnızca British Shorthair kedileri ile çiftleşmesi dahilinde üretimi serbesttir. Türkiye'de ise bu kedilerin ne üretimi ne de satışı hakkında hiçbir kural yoktur. Benim Scottish Fold kedim var ve çok sağlıklı diye düşünenler de vardır ancak bu kedilerin üretimimin, çiftleşmesinin onlara zarar verdiği bir gerçektir. Dolayısıyla bu kedi türlerin üretmek veya çiftleştirerek üremelerinin devamını sağlamak onlara daha fazla acı zarardan başka bir şey getirmeyecektir. Bu yüzden de Scotish Fold kedilerin iyilikleri için onları satın almamalıyız.
Bu içerik, Petibom ve Kedi Hekimliği Derneği sitelerindeki bilgilerden de yararlanılarak oluşturuldu.
Yorum Yazın
Evcil Hayvan Ticaretine Hayır
Yani millet desin ki onun ne güzel kedisi var diye hayvanların çektikleri...
Ben sokakta buldum aldım.Çocuklar annesinden koparmış,hevesleri gidince de sokağa bırakmışlardı.Sahipsiz hayvanları sahiplenin.