Görüş Bildir
Haberler
Sevgilimle Fotoğrafımı Basamazsın

Sevgilimle Fotoğrafımı Basamazsın

İçeriğin Devamı Aşağıda

Sevgilimle Fotoğrafımı Basamazsın

Alman kız arkadaşıyla yürürken izinsiz çekilen fotoğrafı Onur Air’in uçakta dağıttığı On Air Tourism Guide dergisine basılan Engin Bülbül, havayolu şirketine açtığı davayı kazandı. Mahkeme, havayolu şirketini 25 bin lira tazminata mahkûm etti.

ENGİN Bülbül Onur Air müşterilerinden biriydi. Kasım 2011’de, İstanbul’dan bindiği uçakta, yanında oturan bir yolcu, Onur Air’in dergisinde fotoğrafının çıktığını söyledi. Engin Bülbül, dergiye baktığında büyük bir şok yaşadı. Alman kız arkadaşı Claudia Flohr ile el ele yürürken çekilmiş bir fotoğrafı dergide tam sayfa yer kullanılmıştı.

‘ONUR KIRICI DEĞİL’

Engin Bülbül, Ünye Noterliği’nden Onur Air’e ihtarname göndererek tazminat istedi. Onur Air ihtarnameye gönderdiği cevapta, fotoğrafın İstanbul Arnavutköy İskelesi’ni tanıtma amacı taşıdığını ve fotoğraf çekiminin akabinde kendilerinden izin alındığını iddia etti. Onur Air’e göre, fotoğraftaki kişiler onur kırıcı bir şekilde tasvir edilmemişti.

Engin Bülbül, Onur Air’in bu cevabı üzerine, İstanbul Asliye Hukuk Mahkemesi’nde 50 bin TL’lik tazminat davası açtı. Dava dilekçesinde fotoğrafının izinsiz çekildiğini ve kullanıldığını ileri sürdü. Asliye Hukuk Mahkemesi dosyayı yetkisizlik kararı vererek İstanbul Fikri ve Sınai Haklar Mahkemesi’ne gönderdi. Bir yıl süren dava sonunda mahkeme, Engin Bülbül’ü haklı buldu.

Hürriyet

Kaynak: http://www.hurriyet.com.tr/gundem/255...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0