Görüş Bildir
Haberler
Seramik mi?Granit mi? Döküm mü? Yoksa Çelik mi?

Seramik mi?Granit mi? Döküm mü? Yoksa Çelik mi?

Tencere Setleri: Seramik mi?Granit mi? Döküm mü? Yoksa Çelik mi?

Seramik Tencere Özellikleri

Teflon tencere modellerinin sağlık açısından uygun olmadığı kesinleşince, seramik tencere ve tava modelleri tek çıkış yolu olarak görülüyordu. Doğal hammaddelerden yararlanılarak üretilen seramik tencere setleri, yapışmaz bir yapıya sahip oldukları için kullanım kolaylığı da sunmaktadır. Ayrıca da yapışmaz yüzeyi ile temizlik konusunda da hanımların oldukça rahata kavuşmasını sağladı. Seramik tencerelerin yüzeyi pürüzsüz ve yağlı gibi bir görünüme sahiptir. Bu sayede elde de kolaylıkla temizlenebilir.

Bunların yanı sıra seramik tencere modelleri yüksek ısıya dayanıklı bir yapıdadır. Ayrıca çizilme ve aşınmalara karşı da uzun yıllar dayanıklıdır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Granit Tencere Özellikleri

Teflonların mutfaklardan hızla uzaklaştırılmasıyla seramik tencereler bu boşluğu doldurdu demiştik. Seramiğe alternatif olarak da granit tencere modelleri gün yüzüne çıktı. Görünüm açısından teflona benzeyen granit tencereler, özellikleriyle ev hanımlarının büyük beğenisini kazandı. Sağlık açısından da herhangi bir sorun teşkil etmeyen granit tencere modelleri, tamamen doğal granit kullanılarak üretilmektedir. Tıpkı seramiklerde olduğu gibi granitlerin de yüzeyinde yapışmaz özelliği vardır. Yüksek ısı, aşınma, çizilme ve darbelere karşı dayanıklı yapısı olan granit tencere setleri, bulaşık makinesinde de kolayca temizlenebilir.

Bazı firmalar uygun fiyata granit satmaktadır. Bunlara kesinlikle itibar etmeyin. Çünkü granit adı altında satılan bu ürünlerin sadece dış yüzeyinde çok az miktarda granit kaplanan teflonlar olduğu aşikardır.

Çelik Tencere Özellikleri

Çok uzun yıllardır çelik tencere modelleri mutfaklarımızı süslüyor. Kolay yıpranmayan yapısı, dayanıklı dış yüzeyi ve hoş görünümleriyle geçmişten günümüze çelik tencere üretimi devam etmektedir. Granitlere göre daha ekonomik olmaları sebebiyle daha çok tercih edilmektedirler. Pişirme yaparken toksik madde geçirmeyen çelik tencere setleri sağlıklı bir biçimde yemeklerinizi hazır hale getirir. Besinlerin sağlıklı bir şekilde saklanması konusunda da çelik tencerelere güvenebilirsiniz.

Kaynak: https://www.tacev.com.tr/pisirme/tenc...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın