Görüş Bildir
Haberler
Senin Zihnin Hangi Osmanlı Padişahı Gibi Çalışıyor?

etiket Senin Zihnin Hangi Osmanlı Padişahı Gibi Çalışıyor?

Trex
06.01.2016 - 13:38

Cihan Devleti kurmak ve altı asır yaşatmak her milletin becerebileceği bir iş değil. Yönetim becerileriyle düşünce tarzlarıyla  günümüzde hala konuşulan bu padişahlardan hangisiyle zihnin aynı çalışıyor?

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Tahta çıktın. Öncelikle sana yaşamak için bir saray seçelim.

2. Saraya yerleştin. İlk icraatin ne olacak?

3. Osmanlı tarihi ile ilgili bir film çekiliyor. Padişah rolüne hangisi yakışır?

4. Divan-ı Hümayun toplantısı bitti, epey de yoruldun. Ne içersin?

5. Osmanlı'da hangisi senin ilgini daha çok çekiyor?

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Kendini hangisine daha yakın hissediyorsun?

7. Şu sanat eserlerinden hangisi seni daha çok cezbediyor?

8. Okul yıllarında en sevdiğin ders?

9. Osmanlı'da yaşasan şu işlerden hangisini yapmak isterdin?

10. Son olarak bir kelime seç

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda

Fatih Sultan Mehmed!

Fatih Sultan Mehmed!

Senin zihnin tıpkı Fatih Sultan Mehmed gibi çalışıyor! Her şeyden evvel seni tanımlayan kelime: Zeki. Herkesin imkansız dediği şeyleri gerçekleştirebilecek zeka, öngörü ve cesaret sende mevcut. İşlerin en sıkıştığı zamanda ortaya çıkıp parlak zekanla herkesi hayretler içinde bırakabiliyorsun. Senin  sözlüğünde imkansız kelimesi yok.  Gün gelir gemileri karadan yürütürsün gün gelir Roma'yı titretirsin...

Kanuni Sultan Süleyman!

Kanuni Sultan Süleyman!

Senin zihnin tıpkı Kanuni Sultan Süleyman gibi çalışıyor!  Senin beynin çok hızlı çalışıyor. Her işi çok hızlı yapıyorsun. İnsanların ''Bu iş bitmez'' dediği projeleri sana teslim edip arkaya yaslanmak lazım.  En hızlı biçimde işleri yoluna koyuyorsun. Muhteşem sıfatı kolay alınmıyor ;)  İnsanların bu halinize bile yüksek dozda şaşırtırken kararlılığın karşısında yapraklar kımıldamıyor!  Sen isteyince İran da titrer, Viyana da titrer.  Sen yeter ki o kararı al :)

II.Abdülhamid!

II.Abdülhamid!

Senin zihnin tıpkı II.Abdülhamid gibi çalışıyor!  Olaylara karşı dar bir pencereden bakmayan son derece şüpheci bir karakterin var. Seni aldatmak oyuna getirmek neredeyse imkansız.  Neden böylesin? Elbette çevrende sıkıntı var.  Çevrenle uğraşırken senin önündeki en önemli engel çabuk öfkelenmen. Bu ani ve hatalı kararlar almana neden olmasa da sana zarar veriyor.  Sanıldığının aksine içine kapanık tutucu biri değilsin. Son derece modern, dünyadaki gelişmeleri takip eden iyi bir  okursun. Sen istesen 10 yıllar sürebilecek atılımları bir iki aya sığdırabilirsin. Sende o vizyon var lakin biraz çevreni dinlemelisin ;)

II.Mahmud!

II.Mahmud!

Senin zihnin tıpkı II.Mahmud gibi çalışıyor! Sen var ya sen asırlardır süregelen düzeni yıkıp yerine yenisini koyabilecek cesarete ve birikime sahipsin. Aldığın kararları uygulamada son derece kararlısın. Ülkenin ya da ailenin çıkarları için kimsenin gözünün yaşına bakmazsın. Bunun yanında  geleneğine sımsıkı sarılıyorsun ama yüzün tamamen bilim tekniğe dönük. Senin göbek adın değişim olabilir.  Hiç durmadan değişim ama geleneğe bağlı kalarak. Çevren biraz baskı kuruyor yoksa bambaşka bir insan olabilirsin. ;)

Sultan Abdülaziz!

Sultan Abdülaziz!

Senin zihnin tıpkı Sultan Abdülaziz gibi çalışıyor! Sen sanatçı ruhlu bir insansın.  Belki sıkıcı masa başı işiyle uğraşıyorsun ama sen yenetekli ve becerikli bir insansın. Benzetmek ne kadar doğru olur bilmem ama Kurtadam gibisin. Bir yandan inanılmaz sanatçı bir yandan işinin ehli bir yönetici kabiliyeti. İnsanları her zaman şaşırtabiliyorsun. Herhangi bir olay karşısında tepkilerin sıradan değil. Herkesin yorumunu beklediği ince birisin. Senin için hayat iyi ve kötüden, siyah ve beyazdan  oluşmuyor. Birçok fikir, düşünce duyuguyu yaşamın her alanına yansıtabiliyorsun. ;)

Osman Gazi!

Osman Gazi!

Senin zihnin tıpkı Osman Gazi gibi çalışıyor! İnsanların olmaz o kadar dediği çok büyük hayallerin var. Belki çok güçlü olmayabilirsin çevrende dostun az olabilir ama cesaretin ve fırsatları değerlendirme kabiliyetinle imkansızı başarabilecek cevher sende mevcut. Adını dağlara taşlara yazmana hiç gerek yok. Gün gelecek adını duyan tir tir titreyecek. ;)

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2917
856
286
199
116
113
18