Sende Yeme Bozukluğu Var mı?
Yeme bozukluğu olan çoğu insan bunun farkında bile değil. Sende yeme bozukluğu olup olmadığını öğrenmek ister misin?
Haydi o zaman teste!
NOT: BU TEST TAMAMEN EĞLENCE AMAÇLI HAZIRLANMIŞTIR. DOĞRU TEŞHİS İÇİN BİR DOKTORA VEYA UZMANA DANIŞMANIZI TAVSİYE EDERİZ!
1. Öncelikle söyle bakalım, ne sıklıkla yemek yiyorsun?
2. Peki yemek yedikten sonra kendini nasıl hissediyorsun?
3. Senin için en ideal vücut hangisi?
4. Kilo vermek için bu yöntemlerden hangisini tercih edersin diye sorsak?
5. Son zamanlarda kendinde bu semptomlardan birini gözledin mi?
6. Bu durumlardan hangisi seni strese sokar?
7. Fiziksel olarak kendini ne kadar güçlü ve enerjik hissediyorsun?
8. Son olarak günde kaç kere abur cubur yiyorsun?
Sizde yeme bozukluğu görünmüyor!
Birçoğumuz problemlerle başa çıkmanın bir yolu olarak aşırı yemek yemeyi veya perhizi kullanabiliriz. Ancak bu sizi yeme bozukluğu olan birine dönüştürmez. Cevaplarınız, oldukça normal beslenme alışkanlıklarınız olduğunu gösteriyor. Ancak durumunuz hakkında hala endişeleriniz varsa bir beslenme uzmanına danışın. Yeme bozukluklarının her zaman bir ihtimal olduğunu unutmayın. Bu nedenle, alışkanlıklarınıza ve diyetinize her zaman dikkat etmeniz en iyisidir.
Aşırı yeme bozukluğunuz olabilir!
İstenmeyen duygularınızla başa çıkmak için aşırı yemeyi kullanıyor gibisiniz. Durumunuza tıkınırcasına yeme bozukluğu denir. Ve çevredeki en yaygın akıl hastalıklarından biridir. Aşırı yeme, her şeyin kontrolünüz altında olduğunu hissetmenize yardımcı olan bir kendini savunma mekanizmasıdır. Ayrıca dopamin seviyenizi yükselterek sizi biraz daha mutlu hissettirir. Ancak tıkınırcasına yiyenlerin çoğu obez ve fiziksel olarak zayıf olduğu için ciddi bir sağlık sorununa dönüşebilir. İyi haber şu ki, BDT (Bilişsel Davranışçı Terapi) aracılığıyla aşırı yemeyi bırakabilirsiniz. Bu yüzden tek yapmanız gereken bir terapistle konuşmak ve profesyonel yardım almaktır.
Bulumia olabilirsiniz!
Kilonuzu azaltmak veya kontrol altına almak için aşırı aktivitelerden deniyor gibisiniz. Bu yüzden bulimia olabileceğinizi düşünüyoruz. Vücut şeklinizden ve kilonuzdan sorumlu olmak için kendinizi kusmaya, hap almaya veya aşırı egzersiz yapmaya zorlayabilirsiniz. Ancak, bu durum tehlikeli bir saplantıya dönüşmüş olabilir. Buliminin diş çürümesine, düzensiz kalp atışına, düzensiz bağırsak hareketlerine, peptik ülserlere ve pankreatite neden olabileceğini unutmayın. Bu nedenle, test sonuçlarını göz ardı etmemelisiniz. Lütfen durumunuz hakkında bir beslenme uzmanı veya terapistle konuştuğunuzdan emin olun. Sebeplerin ne olduğunu ve onlarla nasıl başa çıkabileceğinizi anlamanıza yardımcı olabilirler. Bulimia tedavi edilebilir bir yeme bozukluğudur ve genellikle Bilişsel Davranışçı Terapi ile kontrol edilebilir.
Anoreksiyanız olabilir!
Durumunuz ağır görünüyor. Ya yiyecek tüketiminizi kısıtlıyorsunuz ya da tamamen kaçınıyorsunuz. Lütfen anoreksinin ölümcül bir zihinsel bozukluk olabileceğini unutmayın. Vücudunuzun işleyişini durduracak kadar zayıf olabilirsiniz. Anoreksinin yan etkilerinden bazıları yavaş kalp atışı, kas güçsüzlüğü, saç dökülmesi, şiddetli dehidrasyon, düşük vücut kitle indeksi ve aşırı düşük fiziksel enerjidir. Çok geç olmadan bir beslenme uzmanına ve bir terapiste danışmalısınız. Lütfen test sonuçlarını göz ardı etmeyin ve profesyonel yardım alın.
Yorum Yazın
aşırı yeme bozukluğu
Yeme bozukluğu görünmüyor
Bulumia olabilirsiniz!