onedio
Görüş Bildir
article/comments
article/share
Haberler
Semptomlarınızı İnternette Arayıp Kendinize Kanser Teşhisi Koymadan Evvel Bilmeniz Gereken 12 Şey

Semptomlarınızı İnternette Arayıp Kendinize Kanser Teşhisi Koymadan Evvel Bilmeniz Gereken 12 Şey

diazepam
22.06.2015 - 14:50 Son Güncelleme: 22.06.2015 - 16:03

İnternet artık hayatımızın her alanına girdi. Öyle ki doktora gitmeye bile gerek olmadan, Google’a semptomlarımızı yazarak kendi kendimize teşhis bile koyabiliyoruz. Peki bu ne kadar doğru? İşte kendinize kanser teşhisi koymadan önce dikkat etmeniz gerekenler.

İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

1. Basit semptomlarla arama yapmaktan kaçının.

Bağ ağrısı, diz ağrısı, acı, yorgunluk, vb. hemen hemen her hastalıkta görünebilecek semptomlarla bir şeyler aramak sonunda sizi aids’e kadar götürecektir. Daha spesifik bir şeyler bakın.

2. Google’a girmeden önce başka alternatifleri deneyin.

Mesela tıp konusunda uzmanlaşmış sitelere yönelin. Bunlar da işinizi görmeyecektir muhtemelen ama en azından Google’dan daha iyi sonuç verecekleri kesin.

3. Sadece semptomlara bakılarak teşhis koymanın çok zor olduğunu aklınızdan çıkarmayın.

Hastaneye, doktora gittiğinizde doktor sadece sizi dinleyerek teşhis koymuyor. Birçok tetkikin yapılması gerekebiliyor, siz sadece baş ağrısı, boyun ağrısı yazarak ne bulmayı umuyorsunuz?

4. Sürekli tekrar eden, ciddi semptomlarınız varsa İnternetten medet ummayın.

Mesela gözünüzden kan geldiyse, günlerdir süren karın ağrınız varsa, vs. bilgisayarın başından kalkıp doktora gidin. Nasıl olsa geçer diye bekleyecekseniz bırakın geçsin, ne diye aratıp duruyorsunuz? Bilgisayar sizin döşünüzden giren ağrıyı ne bilsin?

5. Doktorunuzla interneti yarıştırmayın.

Doktor size bir teşhis koyduğunda, “ama ben internetten baktım, verem olduğumu düşünüyorum” demenin size hiçbir faydası yok. Doktor “o zaman s.ktir git sanatoryuma yat” der üzülürsünüz.

İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

6. Hastalık hastası olmamak için her sıkıntınızda internete koşmayın.

Çünkü internet size her semptoma uygun binlerce hastalık sunacak kapasiteye sahip. Diş ağrınızın aslında Mikropsi’den kaynaklandığını düşünmeye başlamanız an meselesi.

7. İnternetin çok güvenilir bir mecra olmadığını unutmayın.

İnternette yazan her şey doğru değil, hatta trollemek için yalan yanlış yazılan bir sürü bilgi olduğu da aşikar. Bundan dolayı internetten çok şey beklemeyin ve ayık olun.

8. Bunu bir alışkanlık haline getirmeyin.

Tamam belki acil bir iki durumda internetten istifade etmek zorunda kaldınız ama bunu bir alışkanlık haline getirmeyin. Her sıkıntınızda klik klak bilgisayarın başına oturmayın.

9. Bir noktada durmasını bilin.

İnternet ucu bucağı olmayan bir derya, Arif’in Manchester’a attığı golü ararken insanların nerelere gittiği hepimizin malumu. Nerede duracağınızı iyi bilin, baş ağrısı için girdiğiniz sitede en son kafa nakline kadar geldiyseniz artık yeter, çıkın bi zahmet.

10. İnterneti sadece bilgilenmek için kullanın.

bettermusicact.files.wordpress.com

Genel bir fikir edinmek adına interneti kullanabilirsiniz ama teşhisi koyup ardından tedavinize başlamak için eczaneye gidiyorsanız sorun var demektir. Bu kadar bilinçsiz biriyseniz interneti nasıl kullanıyorsunuz o da bir tuhaf.

İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

11. Utangaçlığı bir kenara bırakın…

Özellikle cinsel sorunlar için insanlar doktora gitmekten utanıp internette derman arayabiliyor. Saçmalamayın, doktordan utanılmaz, ayrıca cinsel bilgi ararken hop bir bakmışsınız porntube açılmış…

12. Son olarak, sağlığınız bu kadar hafife alınacak bir konu değil.

Ufacık bir kulak ağrısının altından bin türlü başka bir şey çıkabilir, kocaman sıkıntıların kaynağı akla hayale gelmedik küçücük bir şey olabilir. Söz konusu rahatsız insan değer verdiğiniz biri olsaydı, yine çareyi internetten mi arardınız? Hadi o zaman “baba beni doktora götür”

Keşfet ile ziyaret ettiğin tüm kategorileri tek akışta gör!

category/test-white Test
category/gundem-white Gündem
category/magazin-white Magazin
category/video-white Video
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
Reklam
category/eglence BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
22
7
2
1
0
0
0
Yorumlar Aşağıda
Reklam