Görüş Bildir
Haberler
Selahattin Demirtaş, Hükümete Ömür Biçti

Selahattin Demirtaş, Hükümete Ömür Biçti

Onedio Medya
28.01.2014 - 20:00 Son Güncelleme: 28.01.2014 - 20:18

Selahattin Demirtaş, Hükümete Ömür Biçti

Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş, AKP Hükümetinin yolsuzluk iddiaları karşısında otoriterleşmeyi tercih ederek baskıyı artırdığını belirterek, 'Bu gidişle siz 2014'ü göremeyeceksiniz' şeklinde konuştu.

ANKARA - Selahattin Demirtaş, partisinin TBMM Grup toplantısında hükümete ve Başbakan Erdoğan’a yüklendi. Rüşvet ve yolsuzluk iddialarına karşın liderlerin ya otoriterleşmeyi ya da demokratikleşmeyi seçtiklerini söyleyen Demirtaş, 'Şu anda AKP’nin izlediği yol, Saddam’ın, Esad’ın izlediği yola benziyor. Teşhir oldukça baskıyı artırmayı bir tercih olarak önlerine koymuş durumdalar' diyerek yapılması gerekenin yolsuzluk iddialarına karşı şeffaflığı artırmak olduğunu belirtti.

'HALKI APTAL MI SANIYORLAR?'

Başbakan Erdoğan Hükümeti’nin kendisini kurtarma adına ülkeyi felakete götürdüğünü belirten Demirtaş, 'Bu halkı aptal mı sanıyorlar? Halkı bu kadar küçümseyen ama mikrofonlarda milli egemenlikten dem vuran bir anlayış Türkiye’de 2023’ü görebilir mi? Siz 2014’ün sonunu görün bir bakalım helal olsun size. Bu gidişle siz 2014’ü göremeyeceksiniz' şeklinde konuştu.

DEMİRTAŞ: HANİ BELGE, HANİ EVRAK?

Türkiye’de siyasetin dibe doğru batma sürecini yaşadığını belirten Selahattin Demirtaş, 'Başbakan diyor ki, ‘yolsuzluk diyerek paralel yapıların üstünü örtüyorlar’. Pensilvanya’daki de diyor ki, ‘paralel yapı diyerek yolsuzluğun üstünü örtüyorlar.’ Allah var, ikisi de doğru söylüyor' dedi. BDP Eşbaşkanı Demirtaş, 'Başbakan bugün paralel yapılarla mücadele adına görevden almalar gerçekleştiriyor. Cemaatten talimat alan bir kişiyi terörle mücadelen alıp trafik şubeye verdiğinizde ilişkisi kesilmiş mi oluyor? Başbakan olarak ‘paralel yapı var, devlete çöreklenmiş, suç işliyorlar’ demediniz mi? Hani belgesi? Hani bunların evrakı?' diyerek 'Sadece sizin çocuklarınıza dokunmasınlar diye mi tedbir alacaksınız?' sözlerine yer verdi.

Kaynak: http://www.radikal.com.tr/politika/se...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2
2
0
0
0
0
0