Görüş Bildir
Haberler
Şehitler Son Yolculuğuna Uğurlandı

Şehitler Son Yolculuğuna Uğurlandı

Şırnak'ın Cizre ve Diyarbakır'ın Sur İlçeleri'ndeki terör saldırılarında şehit olan 3 polis ve 1 asker bugün son yolculuklarına uğurlandı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Özel harekat polisleri Kenan Ardıç ve Orhan Dilekci Diyarbakır'ın Sur İlçesi'nde, PKK'lı teröristlerin tuzakladığı el yapımı bombanın patlatılması sonucu şehit olmuştu. 2 polis için, Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü'nün bahçesinde tören düzenlendi. 

Törenin ardından Kenan Ardıç'ın cenazesi memleketi Sivas'a, Orhan Dilekci'nin cenazesi ise toprağa verilmek üzere Erzurum'a götürüldü...

Özel harekat polisi Erol Aktürk ile astsubay Abdulkadir Öner ise, Şırnak'ın Cizre ilçesinde, roketatarlı saldırılarda şehit olmuştu.

Şehit polis Erol Aktürk İzmir'de uğurlandı

Şehit polis Erol Aktürk İzmir'de uğurlandı

Cizre'deki saldırıda şehit düşen 43 yaşındaki polis memuru Erol Aktürk İzmir'de düzenlenen cenaze töreninin ardından toprağa verildi.

Şehit Astsubay Öner Besni'de toprağa verildi

Şehit Astsubay Öner Besni'de toprağa verildi
İçeriğin Devamı Aşağıda

Şehit Öner'in Türk bayrağına sarılı naaşı, Adıyaman Havaalanından alınarak Besni ilçesine bağlı Geçitli köyüne getirildi. Babaevinde helallik alınan Öner için daha sonra köy meydanında binlerce kişinin katılımıyla cenaze töreni düzenlendi. Şehidin 1,5 yıl önce düğün yaptığı köy meydanında bugün cenaze töreninin yapıldığını gören akrabaları Öner için Kürtçe ağıtlar yaktı.

Şehit asker dualar ve gözyaşları arasında toprağa verildi.

Şehit polis Kenan Ardıç Sivas'ta toprağa verildi

Şehit polis Kenan Ardıç Sivas'ta toprağa verildi

Diyarbakır Sur'da şehit düşen polis Kenan Ardıç da, memleketi Sivas’ta son yolculuğuna uğurlandı.

Evli ve 1 çocuk babası Kenan Ardıç’ın cenazesi Diyarbakır’daki tören ardından uçakla Sivas Nuri Demirağ Havaalanı’na getirildi. Ardıç'ın cenazesi uçaktan indirilirken yakınlarından feryatlar yükseldi. Bu sırada yüksek sesle ’Ağlamayın’ diye bağıran şehidin babası Cemal Ardıç, 'Bu vatanı Apo’nun çapulcularına bırakmayacağız. Bu dünya var oldukça bu vatan, bu bayrak bizim. Ağlamayacağım.' dedi.

Baba Ardıç, cenaze için kente gelen ve camide kendisine başsağlığı dileyen Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz’a, 'Aslanları çakallara boğduruyorsunuz başkanım' diye seslendi.

Şehidin cenazesi kılınan cenaze namazı ardından, Yukarı Tekke Mezarlığı içindeki Polis Şehitliği’nde defnedildi.

Şehit polis Orhan Dilekci yarın defnedilecek

Şehit polis Orhan Dilekci yarın defnedilecek
İçeriğin Devamı Aşağıda

Sur'da şehit düşen polislerden 3 çocuk babası Orhan Dilekci’nin cenazesi bugün saat 13.00’da özel bir uçakla Erzurum Havalimanı’na getirildi. 

Buradan Adli Tıp Morgu’na götürülen Dilekci’nin Türk Bayrağına sarılı cenazesini polis tören mangasına bırakmayan özel harekat timleri arkadaşlarını omuzlarına alarak morga götürdü.

Dilekci, yarın öğlen kılınacak cenaze namazının ardından baba ocağı olan Çağlayan mahallesindeki mezarlığa defnedilecek.

Ajanslar

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda