onedio
Görüş Bildir
article/comments
article/share
Haberler
Seferi Ne Demek, Ne Anlama Geliyor? Kimler Seferi Sayılır?

Keşfet ile ziyaret ettiğin tüm kategorileri tek akışta gör!

category/test-white Test
category/gundem-white Gündem
category/magazin-white Magazin
category/video-white Video

Seferi Ne Demek, Ne Anlama Geliyor? Kimler Seferi Sayılır?

Ramazan Ayı’nın gelmesiyle birlikte oruç ile ilgili detaylar da yakından takip ediliyor. Ramazan Ayı’nda seferi olanlara oruç tutmak fark kılınmamıştır. Bu sebeple seferinin ne demek olduğu araştırılıyor. Yolculuk yapacak vatandaşlar, seferi sayılmak için ne kadar mesafe olduğunu öğrenmek istiyor. İşte TDK anlamına göre seferinin tanımı ve seferi sayılmak için geçerli olan durumlar…

İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

Dün akşam yapılan ilk sahur ile birlikte 2022 Ramazan Ayı başladı. İlk oruç için niyetlerini eden vatandaşlar, oruç ile ilgili ayrıntıları öğrenmek istiyor. İslam dinindeki önemli ibadetlerin başında gelen oruç, bazı durumlarda tutulamayabiliyor. Bu durumlardan biri kişinin seferi sayılması…

Seferi Ne Demek, Ne Anlama Geliyor?

Seferi Ne Demek, Ne Anlama Geliyor?

TDK’da sefer kelimesi, yolculuk anlamına gelmektedir. İslam dininde, yolculuk halinde olan Müslümanlara oruç tutmak fark kılınmamıştır.

Kur’an-ı Kerim’de oruçla ilgili Bakara Suresi’nde şu bilgiler verilmiştir;

“(O sayılı günler), insanlar için bir hidayet rehberi, doğru yolun ve hak ile batılı birbirinden ayırmanın apaçık delilleri olarak Kur’an’ın kendisinde indirildiği ramazan ayıdır. Öyle ise içinizden kim bu aya ulaşırsa, onu oruçla geçirsin. Kim de hasta veya yolcu olursa, tutamadığı günler sayısınca başka günlerde tutsun. Allah, size kolaylık diler, zorluk dilemez. …” (Bakara Suresi, 185)

Kimler Seferi Sayılır?

Kimler Seferi Sayılır?

İslam dininde seferi sayılmak için en az 90 kilometre uzaklığında bir yolculuk yapılması gerekiyor.

Ayrıca 15 günü geçmeyen misafirliklerde de seferi durumu geçerli olduğu için oruç kazaya bırakılabiliyor. Ancak 15 gün sonrasında misafirlik durumu ortadan kalktığı için seferi durumda da olunmuyor.

Diyanet İşleri Başkanlığı’nın sitesinde seferi durumla ilgili yer alan bilgi şu şekilde;

“Ramazan’da sefer mesafesi (en az 90 km.) bir yere gitmek için yola çıkacak olan kimse, geceden oruca niyet etmeyebilir. Fakat niyet ettikten sonra gündüzün yolculuğa çıksa bu yolculuk esnasında meşru başka bir mazereti bulunmazsa orucunu bozmamalıdır.”

Bu Haber de İlginizi Çekebilir

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
Reklam
Ankara Üniversitesi Tarih Bölümü’nde okuduktan sonra her zaman daha fazla ilgi duyduğum habercilik sektöründe çalıştım. Gazete ve internet sitelerinin çeşitli departmanlarında görev aldıktan sonra 2021 yılında beri Onedio’nun bünyesinde bulunmaktayım. Doğru ve yorumsuz şekilde Türkiye ve dünyadan haberleri sizlere ulaştırmak için buradayım.
Tüm içerikleri
right-dark
category/eglence BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
Yorumlar Aşağıda
Reklam
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın