Görüş Bildir
Haberler
SEDAT PEKER; BAŞKANLIK SİSTEMİ BAŞBUĞ TÜRKEŞ'in HAYALİYDİ

SEDAT PEKER; BAŞKANLIK SİSTEMİ BAŞBUĞ TÜRKEŞ'in HAYALİYDİ

Mahir Gün
03.02.2015 - 09:55 Son Güncelleme: 03.02.2015 - 12:33

SEDAT PEKER; BAŞKANLIK SİSTEMİ BAŞBUĞ TÜRKEŞ'in HAYALİYDİ

SEDAT PEKER; BAŞKANLIK SİSTEMİ BAŞBUĞ TÜRKEŞ'in HAYALİYDİ

Sedat Peker sosyal medya sayfalarından bugün yaptığı açıklamasında MHP üst yönetiminin başkanlık sistemine karşı duruş sergilemesini Alparslan Türkeş'in başkanlık sistemi politikası üzerinden eleştirdi. Sedat Peker başkanlık sistemi Başbuğ Türkeş'in savunduğu bir politikaydı vurgusunu yaptı ve açıklamasının devamında; ''Dikkat ederseniz kendime ait hiç bir yorum katmadan Cennetmekân Başbuğ'un fikirlerini söyledim. Şefkat Çetin ve avanesi acaba beni şimdi tekrardan AK Parti'ye çalışmakla mı suçlayacaklar? Bunu gerçekten merak ediyorum. Ancak suçlamayı yapmadan önce çok iyi düşünmeliler(Şefkat Çetin ve avanesi). Çünkü dolaylı olarak, Cennetmekân Başbuğ'u da AK Parti'ye çalışmakla suçlamış olacaklar.'' dedi.

        İŞTE SEDAT PEKER'in AÇIKLAMASININ DEVAMI

        Kıymetli dostlarım,

Son günlerde kamuoyunu çokça meşgul eden başkanlık sistemi ile ilgili düşüncelerimi paylaşmak isterim.

Bizler gençliğimizin ilk yıllarında Cennet Mekan Başbuğ Alparslan Türkeş'in fikirlerinden etkilenmiş olan bir neslin mensubuyuz. Bu sebeple Başbuğ Alparslan Türkeş'in hayata ve milletimize dair düşüncelerine karşı her zaman merak içerisinde olup araştırmalar yapardık. 1980 öncesinde MHP'nin oyu yüzde üç civarındayken Alparslan Türkeş çeşitli konferanslar düzenleyerek Türkiye Cumhuriyeti'nin başkanlık sistemine geçmesi gerektiğini anlatıyordu. Bu konferanslarda başkanlık sistemi haricindeki sistemlerde koalisyon hükümetlerinin kurulmasının birçok kez gerçekleştiğinden ülkenin hakettiği başarıyı yakalayamadığını daha da kötüsü hastalıklı bir bünyeye dönüşerek güçsüzleştiğini, Türk insanının karakterine ve tarihi mirasına bakıldığında da başkanlık sisteminin kaçınılmaz bir zorunluluk olduğunu anlatıyordu.

Şu anki MHP, oy oranı %13 olmasına rağmen başkanlık sistemine karşı bir cephenin neredeyse sözcülüğünü yapar durumdadır. Başbuğ Alparslan Türkeş, %13 oyu varkende, birgün iktidar olacağına inanıyordu. Kendisinin çektiği çileler sayesinde bugün %13 oy alan MHP, biz başkan çıkaramayız korkusuyla Başbuğ'un hatırası olan bu fikre muhalefet etmektedir. Başbuğ'un Türk siyasetinde savunduğu fikirlerinden olan siyasete girme yaşının aşağıya çekilmesi, aktif dış politika izlenmesi, başkanlık seçimi ne yazık ki bugün Ak Parti tarafından savunuluyor. MHP tarafından ise bu üç fikrede çok sert bir şekilde karşı çıkılıyor.

Ülkücülerden oy isterken Başbuğ Alparslan Türkeş'in ismini ve hatırlarını kullanacaksınız, ancak onun kurduğu partide onun fikirlerinin tam karşısını savunacaksınız. Ben bunu gerçekten anlayamıyorum. Dikkat ederseniz kendime ait hiç bir yorum katmadan Cennet Mekan Başbuğ'un fikirlerini söyledim. Beni şimdi tekrardan Ak Parti'ye çalışmakla mı suçlayacaksınız? Ancak suçlamayı yapmadan önce çok iyi düşünün. (Şefkat Çetin ve avanesi) Çünkü dolaylı olarak Cennet Mekan Başbuğ'u da Ak Parti'ye çalışmakla suçlamış olacaksınız.

Devlette ve sivil hayatta kendini yetiştirmiş, Başbuğ Alparslan Türkeş'in fikirlerini rehber edinmiş genç arkadaşlara lütfen partinin kapılarını açın. O koltukları haketmeyen Şefkat Çetin ve arkadaşlarınıda o koltuklardan kaldırın.

Bu ülke de koalisyon hükümeti olan dönemleri hatırlayanlar şunu çok iyi bilirler. Koalisyon hükümetlerinde ülkeyi millet değil, medya patronları, yabancı istihbarat servisleri, para baronları, ve de onlara uşaklık yapmayı kabul eden hainler yönetir. Bu sebeplerle başkanlık sistemini tüm benliğimle savunuyorum.

BİR UMUTTUR YAŞAMAK

SEDAT PEKER

Kaynak: http://www.sedatpeker.com
İçeriğin Devamı Aşağıda
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0